Tässä ovat Tanssii Tähtien Kanssa -syksyn 2021 tanssiparit

5:21
Katso Tanssii Tähtien Kanssa -parien julkistustilaisuus!

Tanssin taikaa on luvassa jo 14. kerran, kun uudet tähtiparit paljastavat Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa koko Suomen kansalle kykynsä heittäytyä tanssinumeroihin. 

Suomen suurin viihdeohjelma Tanssii Tähtien Kanssa palaa jälleen valaisemaan suomalaisten syysiltoja ja sarjan 14. kaudella 12 eri aloilta tuttua tähteä on valmiina heittäytymään tanssin pyörteisiin ja ylittämään itsensä monin eri tavoin.

Luvassa on taatusti yllättäviä tähtioppilaita sekä mieleenpainuvia käänteitä, kun tanssiparit ottavat haltuun uuden koreografian ja tanssilajin viikko toisensa jälkeen. Rakastetut tuomarit Jorma Uotinen, Helena Ahti-Hallberg ja Jukka Haapalainen tuskin malttavat odottaa, että pääsevät näkemään ja kokemaan uusien tanssiparien taidonnäytteet parketilla. Ohjelman juontavat tietenkin Suomen suosituimmat juontajat Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi, jotka juhlivat nyt 10. kauttaan TTK-juontajina.

Myös Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa -jakso nähdään tulevana syksynä, sunnuntaina 31.10. Illan aikana kerätään tuttuun tapaan varoja suomalaiselle syöpätutkimukselle. Unohtumattomien iltojen sulosävelistä vastaa tietysti Sami Pitkämön orkesteri solisteinaan Antti Koivula ja Johanna Försti. 

Tulevan TTK-kauden täydentää kahdesti viikossa mtv-palvelussa esitettävä Tanssikupla, joka päästää katsojat näkemään 27 jakson ajan läheltä, mitä kaikkea suositun tanssikisan kulisseissa tapahtuu. Kamera seuraa tanssijoita niin live-lähetyspäivinä kuin tanssiharjoituksissa sekä näyttää vilauksen tanssijoiden arjesta ja elämästä tanssisyksyn aikana. Luvassa on jännitystä, tunteita ja kulissien takaista elämää, jota katsojat eivät ole tätä ennen päässeet näkemään. 

TANSSIPARIT 2021

JENNI POIKELUS JA SAMI HELENIUS

Radiotoimittaja Jenni Poikelus suuntaa TTK-parketille odottavin fiiliksin. Puhetyön superammattilainen on tyytyväinen, että kerrankin hänen ei tarvitse miettiä, mitä tulee sanoneeksi suorassa lähetyksessä.

– TTK-parketilla suoritus perustuu vitsien sijaan keholla ilmaisuun ja fysiikkaan. Se on todella piristävää, Poikelus iloitsee.

Sanaseppänä ja hauskuuttajana tunnettu juontaja pitää vahvuuksinaan TTK-kisassa rytmitajua ja liukkaita lanteita, mutta lajin rankkuus jännittää. Luvassa onkin äärikokemus niin henkisesti kuin fyysisesti, mutta Poikelus on valmis tekemään paljon töitä onnistumisten eteen.

– Aluksi ajattelin, että mulle riittää, jos opin vain jotain. Mutta nythän mä haluan voittaa sen koko homman, hän ilmoittaa.

Suunnitelma sopii myös Poikeluksen tanssiopettajalle, viime kauden voittajalle Sami Heleniukselle.

– Jenni on upea! Huumorintajun lisäksi hänestä huokuu into ja ilo tulevia treenejä kohtaan. Sillä asenteella mennään parhaimmillaan pitkälle, Helenius kiittelee.

KARI KANALA JA CLAUDIA KETONEN

Kirkkoherralla, papilla ja Ensitreffit Alttarilla -ohjelmasta tutulla rakkauden asiantuntijalla Kari Kanalalla ei juuri ole tanssikokemusta – ellei vuosia sitten vaimon kanssa aloitettua paritanssikurssia lasketa. Homma tyssäsi lyhyeen, sillä askelten ’hierominen ja hinkkaus’ eli ollut Kanalan juttu. Mutta se oli silloin ja nyt on nyt. Kun kutsu askelten hinkkaamisen ja hieromisen intensiivikurssille eli TTK-parketille tuli, oli tilaisuudelle mahdotonta sanoa ei.

– Tämä on uskomaton mahdollisuus oppia uutta. Kioskikauppiaan poikana olen tottunut kysymään, mitä saisi olla, ja syksyllä kysellään sitten, saisko olla cha cha cha'ta vai tangoa, Kanala toteaa.

Intohimoisena jalkapallofanina ja -harrastajana Kari hakee vertailukohtaa tanssiin rakkaasta lajistaan. Vahvuuksinaan hän pitää joukkuehenkeä, ja pallopelin nopeudesta saattaa olla jotain hyötyä. Haasteita taas saattaa tuottaa yksi tuttu vaiva.

– Varo Kanki-Kaikkonen, täältä tulee Kankee Kanala! hän nauraa.

Karin tanssiopettaja Claudia Ketonen on innoissaan oppilaastaan.

– Kari on avoin, lämminhenkinen ihminen, joka on innokas oppimaan uutta. Olemme mukana innolla, sinnikkyydellä ja tunteella, huumoria unohtamatta, Ketonen toteaa.

KITI KOKKONEN JA MARKO KERÄNEN

Suomalaisten rakastama pitkän linjan näyttelijä ja komedienne Kiti Kokkonen on nähty tamppaamassa lattioita ennenkin – nimittäin yökerhojen tanssilattioita! Nuorena Kiti oli ystäviensä kanssa intohimoinen bailaaja, joka rakasti käydä viikonloppuisin tanssimassa aina teknoreivejä myöten. Aikuisiällä tanssiminen on jäänyt, mutta kaipuu heilumisen ja hytkymisen pariin on elänyt vahvana.

– Tanssiessa tuntee suurta vapautta, on vain se syke ja rytmi kehossa. Elämässä ylipäätään kaikessa on kyse rytmistä, Kokkonen toteaa.

Kokkonen kuvailee itseään ihmisenä ristiriitaiseksi tai paremminkin ’rytmiltään vaihtelevaksi’ – niin henkisesti kuin fyysisesti. Toisena hetkenä hän voi olla hyvinkin tehokas ja yht'äkkiä hetkeä myöhemmin maata täysin joutilaana. TTK:ssa näyttelijälle jännittävintä onkin astella estradille omana itsenään.

En itsekään tiedä, mitä minussa tanssin myötä herää; kuoriutuuko sieltä joku itkijänainen vai suorituskeskeinen perfektionisti vai mitä on luvassa, hän nauraa.

Tulipa esiin itkijänainen tai jotain ihan muuta, on Kokkonen turvallisissa käsissä. Tanssiopettaja Marko Keränen on jo nimennyt kaksikon ’Pekka ja Pätkä’ -duoksi.

– Kiti on yllätyksiä täynnä oleva herkkä, sielukas ja hauska mimmi. Ihmiset tietävät Kitin komediennena, mutta hänessä on vakavampi puoli. On upeaa päästä näyttämään se ja leikitellä erilaisilla rooleilla hänen kanssaan, Keränen summaa.

MIKAEL GABRIEL JA TIIA ELG

Suomalaisen musaskenen supertähti Mikael Gabriel lähtee valloittamaan itselleen täysin uutta estradia, TTK-parkettia. Aiemmin tanssitaitoja on esitelty nuorena kollina lähinnä Malmin nuorisotalon diskossa, lajina break dance tai illan viimeiset hitaat. Gabriel odottaa treenejä innolla, sillä urheilu on ollut vahvasti osa laulajan elämää ja harrastuksiin ovat kuuluneet niin jalkapallo, salibandy, paini kuin karate. Muutama vuosi sitten hän hurahti täysillä golfiin, jossa hän nykyään myös kilpailee. Voitonhimo löytyy miehestä sisäänrakennettuna ominaisuutena.

– Aina lähdetään voittamaan, en tee mitään häviäminen mielessä. Pitää katsoa, kuinka pitkälle se vie tässä kisassa, Gabriel toteaa.

Ennen kaikkea Gabriel haluaa haastaa itsensä. Hän tiedostaa, että treenien lomassa ovet saattavat paukkua, jos tanssiopit eivät tunnu menevän päähän ja kroppaan halutulla tavalla ja tarpeeksi nopeasti. Suorat lähetykset eivät kuitenkaan aiheuta jännitystä – ainakaan vielä.

– Vahvuuksiani on esiintyjyys, homman naulaaminen juuri esityspäivänä. Ja hurjapäisyys, hän ilmoittaa.

Tanssiopettaja Tiia Elgilläon todella hyvä tunne oppilaastaan.

– Kaikki ne ominaisuudet, jotka ovat tehneet Mikaelista ison artistina tekevät hänestä parhaimmillaan huipun myös tanssijana. Toivon, että opettajana pystyn valjastamaan nämä taidot parhaalla mahdollisella tavalla, Elg toteaa.

Videolla Tiia Elg paljastaa, mikä oli ensivaikutelma TTK-parista: 

KRISTA SIEGFRIDS JA ANSSI HEIKKILÄ

Laulaja-lauluntekijä ja juontaja Krista Siegfridson heittäytymässä TTK:n myötä unelmaprojektiinsa. Arki on pyörinyt pääosin kotona yhdeksän kuukauden ikäisen Lizzy-tyttären kanssa, mutta nyt Krista on pääsemässä lähes yhtä rakkaan tekemisen pariin.

– Mä rakastan tanssimista ja nyt saan tanssia joka päivä! En keksi parempaa, Siegfrids hihkuu.

Osallistumisen kisaan mahdollisti oma äiti, jota hän kutsuu sankarikseen: syksyllä Lizzy pääsee nauttimaan isoäitinsä seurasta, ja Siegfrids toteuttamaan unelmaansa. Siegfrids on ennestään tanssi- ja voimistelutaustaa, mutta paritanssi on hänelle uusi aluevaltaus. Laulaja on innoissaan päästessään oppimaan jotain täysin uutta ja lisäksi hän haluaa rikkoa omia ennakkoluulojaan.

Positiivisesta energiastaan tunnettu esiintyjä on tottunut estradeilla säteilemiseen, kovaan treenaamiseen ja laittamaan vauhdikkaan show'n pystyyn, mutta ajatus hitaammista tansseista jopa hieman jännittää. Haasteiden miettimiseen Krista ei yleensä käytä aikaa, mutta yksi juttu mietityttää.

– Olenhan mä aina ennen aina treenannut, mutta nyt en pitkään aikaan. Eli mun kunto ei oo ehkä kauheen hyvä, hän kauhistelee nauraen.

Kristan asenne TTK:ssa on kuitenkin sama kuin elämässä yleensä: ikinä ei anneta periksi, vaan treenataan niin pitkään, että uusi asia sujuu. Tähtioppilaan asenne lämmittää tanssiopettaja Anssi Heikkilää.

– Krista on pirteä, valovoimainen ja tosi innoissaan. Kun motivaatio on noin kova, ei voi olla kuin tyytyväinen, Heikkilä myhäilee.

AKI RIIHILAHTI JA KATRI MÄKINEN

Aikansa menestyneimpiin suomalaisiin jalkapalloilijoihin lukeutuva Aki Riihilahtirakastaa voittamista. Rakastava isä ei anna lastensa voittaa edes Afrikan tähdessä, ja pienenä isoveli pakotettiin pelaamaan mitä tahansa peliä niin pitkään, että Riihilahti voitti.

– Teen mitä tahansa voittaakseni, niin myös TTK:ssa. Mutta aina reilulla pelillä, hän toteaa tarkoittaen sataprosenttisesti joka sanaa.

HJK:n toimitusjohtaja ja kansainvälisen tason jalkapallovaikuttaja tietääkin, miten unelmia saavutetaan. Tärkeintä on keskittyminen olennaiseen. Sama pätee myös tanssissa, vaikka laji on miehelle täysin uusi. Entinen ammattilaisurheilija osaakin nimetä vahvuutensa saman tien.

– Olen nopea oppimaan, minulla on hyvä rytmitaju ja ennen kaikkea olen valmis treenaamaan loputtoman paljon, hän toteaa.

Tärkeää on, että homma ei saa mennä liian vakavaksi. Riihilahti toteaakin, että tosikkoa miehestä ei saa millään. Suurimmaksi kannustimekseen Aki ilmoittaa omat lapsensa – he kun rakastavat katsoa ohjelmaa.

Tanssiopettaja Katri Mäkinenon erittäin tyytyväinen tähtioppilaaseensa, vaikka pari ei ole tanssinut vielä askeltakaan.

– Tuntuu, että kaksi samanlaista tyyppiä on nyt kohdannut toisensa. Kumpikin haluaa voittaa, treenata täysiä ja nauraa mahdollisimman paljon. Ja kaikista eniten kumpikin haluaa, että Aki oppii tanssimaan, Mäkinen summaa.

VIIVI HUUSKA JA MATTI PURO

Vangitsevista valokuvistaan, lukuisista musiikkivideoista sekä TV-sarjasta Kullannuput tunnettu ohjaaja-valokuvaaja Viivi Huuska painaa töitä kalenteri tukossa ulkomaita myöten. Kun kutsu TTK:hon tuli, valinta oli kuitenkin selvä.

– Tanssi on kuulunut elämääni aina. 16-vuotiaana tuli veivattua homobaarien taustatanssijana ja halusin jopa ammattitanssijaksi. Se adrenaliini, mitä etenkin esiintyminen tuo, sitä lähden hakemaan, Huuska ilmoittaa.

Tanssivuosista on kuitenkin jo aikaa, eikä tekniikka kuulunut ikinä kiinnostuksen kohteisiin. Myös paritanssi on aivan uusi aluevaltaus. Rytmin ja liikkeen luominen yhdessä toisen ihmisen kanssa tuntuu Huuskasta erittäin kiinnostavalta – onhan tanssi äärimmäisen intiimi asia. Hän kuvaileekin itseään ihmisenä intensiiviseksi ja herkäksi.

– Olen tosi kiinnostunut ihmisistä ja tulen oikeastaan kaikkien kanssa toimeen, vaikka aluksi saatan olla porukassa hiljainen. Niin ja olen tosi kova kiroilemaan, hän nauraa.

Huuska tunnetaan vahvoista visuaalisista maailmoista, joissa värien räiskettä tai outouden elementtejä ei turhaan säästellä. Samaan pyritään myös TTK-parketilla. Tanssiopettaja Matti Puron tavoitteena on saada Viivistä kuoriutumaan koko syksyn kohahduttavin tanssikuningatar.

– Viivi on räiskähtelevä ja pirskahteleva persoona. Hänellä on intoa sekä vahvat visiot, joka lupaa hyvää, Puro kiittelee. 

ERNEST LAWSON JA ANNIINA KOIVUNIEMI

Tv-sarjoista, Talent Suomen tuomaririvistöstä ja teatterin lavoilta tuttu näyttelijä, juontaja ja impromestari Ernest Lawsonei ole ikinä ollut yhdelläkään tanssitunnilla. Nollasta on kuitenkin hyvä ponnistaa. Aiempia TTK-kausia katsoessaan näyttelijä on nimenomaan seurannut ihaillen kilpailijoita, joiden kasvutarina ja taitojen karttuminen on ollut selvästi nähtävissä.

– Olen miettinyt, olisikohan minustakin siihen samaan. Ja nythän se nähdään, Lawson iloitsee.

Vaikka tanssitaitoa ei ennestään ole, muita vahvuuksia löytyy. Rytmitajua mieheltä ei ainakaan puutu, sillä musikaalisen Lawsonin ääinstrumentti on rummut. Mies uskoo taidon auttavan myös askelten löytämisessä. Kovin haaste sen sijaan liittyy latinalaistansseihin; villi vartalon vatkaus ja viettely ei miehen mukaan kuulu perusrepertuaariin. Oli kyseessä lattari- tai vakkaritanssi, toimintasuunnitelma täydellistä muistikatkosta varten on kuitenkin jo valmiina.

– Mä improvisoin, siinähän mä olen hyvä! Vedän siis jotain ja toivon, että Anniina tulee pelastamaan mut tilanteesta, hän suunnittelee.

Tanssiopettaja Anniina Koivuniemenluotto oppilaaseensa on kova.

– Erkku on mukava, hauska ja kohtelias. Lisäksi hän vaikuttaa olevan tosi innoissaan kaikesta tulevasta, joka on tietysti kaikkein tärkeintä, Koivuniemi toteaa.

SITA SALMINEN JA ALEKSI SEPPÄNEN

Somevaikuttaja, kirjailija, vloggaaja ja podcastaaja Sita Salminenon nuoresta iästään huolimatta ehtinyt saavuttaa elämässään paljon. Pääseminen TTK-parketille on yksi rasti lisää toteutuneiden unelmien listaan.

– Odotan TTK:ssa ihan kaikkea tanssitreeneistä livelähetyksiin, tunteiden ilmaisemista tanssin kautta ja kuulumista TTK-kuplaan ja -perheeseen, Salminen iloitsee.

Nuorempana hiphop-tanssia harrastaneelle naiselle parin kanssa tanssiminen on täysin uusi kokemus. Sita on tottunut toimimaan työssään pääosin yksin ja pitämään näin langat omissa käsissään. Eniten jännittää vaativuus itseään kohtaan.

– Olen helposti liian ankara itselleni, vaikka yksi tärkeimmistä arvoistani on nimenomaan lempeys ja armollisuus itseä ja muita kohtaan, hän miettii.

Itselleen tärkeiden arvojen esiintuominen on Sitalle tärkeää myös TTK-parketilla. Sita tunnetaan esimerkiksi tasa-arvon, ihmisoikeuksien, kehorauhan ja mielenterveysasioiden puolestapuhujana. Myös omien rovaniemeläis-thaimaalaisten juurien kunnioittaminen on naiselle sydämen asia. Hänen myötään televisiossa kuullaankin syksyllä satavarmasti myös pohjoisempaa murretta.
Sitan tanssiopettaja Aleksi Seppänenon vaikuttunut oppilaastaan.

– Minulla on oppilaastani tosi hyvä fiilis! Tuntuu kuin meillä olisi syntynyt vahva tiimihenki jo heti alusta saakka. En voisi keksiä parempaa lähtökohtaa, Seppänen miettii.

WALTTERI TORIKKA JA KIA LEHMUSKOSKI

Ooppera- ja konserttilaulaja Waltteri Torikka ei malttaisi odottaa tanssien alkamista. Vuonna 2015 Tähdet, tähdet -ohjelman voiton myötä koko kansan suosikiksi pongahtanut herrasmies sanoo olevansa nyt täysin uuden edessä.

– Pelkällä keholla ilmaiseminen on minulle varmasti vaikeahko konsepti. Helpompi olisi vain soittaa suutaan, Torikka nauraa.

Oopperaa ei pidetä kovin humoristisena lajina, vaikkei tämä koko totuus olekaan. Läheiset kuitenkin tietävät Waltterin vallattomana persoonana, josta kertoo myös miehen tanssitausta.

– Vakiotanssiliikkeitäni ovat ’hyppynaru’, ’bussikuski’ sekä ’ostoskärryt’. Niin ja nuorempana tanssin hiphopia. Näillä näytöillä paritanssista ei siis ole juuri kokemusta, hän virnuilee.

Huumori on miehelle tärkeää, mutta persoonapiirteitä nimettäessä Waltteri mainitsee herkkyyden sekä kunnianhimon. Samalla laulaja on varma siitä, että tanssi tulee avaamaan hänestä täysin uusia puolia – niin yleisölle kuin hänelle itselleen. Tanssiparketille suunnataankin täysin tosissaan, nöyränä ja uteliaana. Waltterin asenne saa kiitosta myös miehen tanssiopettajalta Kia Lehmuskoskelta.

– Waltteri on äärettömän innokas oppilas ja haluaa todella näyttää, mihin kaikkeen hän pystyy. Hän on erittäin karismaattinen ja lämminhenkinen ihminen. Meillä on jo nyt muodostunut vahva tiimihenki, Lehmuskoski kertoo.

KRISTO SALMINEN JA SAANA AKIOLA

Teatterista, lukuisista elokuvista ja tv-sarjoista tunnettu, rakastettu näyttelijä Kristo Salminenpukee TTK:ssa tanssikengät jalkaansa ja ottaa selvää, onko hänestä parkettien partaveitseksi. Salminen on rakastanut aina liikkumista ja uuden oppimista. Nuoruuden lajikavalkadiin kuuluvat esimerkiksi nyrkkeily ja 5-ottelu, mutta taistelukoreografiksikin kouluttautunut näyttelijä ei ole koskaan tanssinut. Tästä huolimatta tanssi on kiinnostanut Salmista aina. Häntä viehättää tunteen tai hetken ilmaiseminen muodossa, joka perustuu pelkkiin eleisiin ja liikkeisiin.

– Kuten Jorma Uotinen on sanonut: se, mitä ei voi sanoa, täytyy tanssia. Näyttelijänä se on minusta hirvittävän kiehtova ajatus, Salminen miettii. 

Ihmisenä Kristo kuvailee itseään ’tupla tai kuitti’ -tyyppiseksi hahmoksi – eli joko tehdään täysillä tai sitten ei tehdä mitään. Tanssin oppimisen suhteen vaihtoehtoja ei tosin vaikuta olevan: täysillä mennään, vaikka päin seinää. Salmisen tanssiopettaja Saana Akiolaon Kriston mentaliteetista mielissään.

– Kristo on huumorintajuinen ja hurmaava tyyppi. Ja mikä motivaatio! Se lupaa hyvää, Akiola myhäilee.

ELINA GUSTAFSSON JA ANSKU BERGSTRÖM

NyrkkeilijäElina Gustafssonin seurassa ei tule tylsää – oli kyseessä sitten ottelukehä tai TTK-parketti. Syksyllä 2020 menestyksekkään urheilu-uransa lopettanut luonnonvoima kuvaileekin itseään heti suorilta ’villieläimeksi, joka elää vaistollaan’.

– Olen seikkailija ja elämään heittäytyjä. Olen myös elämäntanssija! Toisin sanoen hypin ja heilun koko ajan, mutta minulla ei ole hajuakaan, osaanko oikeasti tanssia, Gustafsson nauraa.

Ilo pursuaakin ulos joka solusta. Vahvuutenaan TTK:ssa Gustafsson pitää rytmitajua, joka on ensisijaisen tärkeää nyrkkeilyssä. Ammattiurheilijana myös kilpailuviettiä löytyy. Hän tietää kuitenkin, että liian kova voitontahto on pahimmillaan kahlitsevaa. Tärkeintä on vapaus ja nautinto – myös tanssissa.

Mahdolliset haasteet sen sijaan liittyvät ainakin jalkineisiin, sillä korkokenkiä ei urheilijan jalassa ole nähty juuri koskaan. Nähtäväksi jää, joutuuko Gustafsson kohtaamaan suurimman kauhunsa korkojen muodossa. Gustafsson on Suomen TTK-historian ensimmäinen same sex -kilpailija tanssiopettajanaan Ansku Bergström.

– Tämä on käsittämättömän suuri kunnia. Olen tehnyt paljon epäkiitollistakin duunia urheilun puolella seksuaalivähemmistöjen ja monimuotoisuuden esiintuomisen puolesta. Pidän tätä palkintona siitä, hän riemuitsee.

Ansku Bergström odottaa tulevaa opettajan pestiään ja parin yhteisiä tansseja innolla.

– Elina on sporttinen, iloinen ja todella energinen tyyppi. Luvassa on aikamoinen show, Bergström summaa.

Tanssii Tähtien Kanssa alkaa su 29.8. klo 19.30 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa nauhoitetulla esittelyjaksolla, jonka jälkeen suorat lähetykset su 5.9. klo 19.30 alkaen. Tanssikupla mtv-palvelussa maanantaisin ja perjantaisin ma 30.8. alkaen. MTV:n Superviikoilla 23.8.–5.9. starttaa 15 huippuohjelmaa! Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja