Tässä ovat SM-liigan viisi suurinta tähteä – Jori Lehterä saa seuraa kovan luokan paluumuuttajista

Montako mäntää Nordiksella, Jori Lehterä? Näin Liigan supertähti kommentoi "tuuletussuunnitelmiaan" 0:26
Montako mäntää Nordiksella, Jori Lehterä? Näin Liigan supertähti kommentoi "tuuletussuunnitelmiaan."

Uusi SM-liigakausi käynnistyy tiistaina 12. syyskuuta, kun Lukko isännöi kotonaan HPK:ta. Tulevalla kaudella Liigassa nähdään vanhoja tuttuja sekä myös muun muassa kovan luokan paluumuuttajia. MTV Urheilu listasi SM-iigan viisi suurinta tähteä.

Jori Lehterä, HIFK

Lehterä palasi viime kaudella ryminällä Liigaan. 57 ottelussa 57 (11+46) pistettä. Eikä tahti hyytynyt myöskään pudotuspeleissä (14 ottelua, 5+12=17). Lehterä on yhä, 35-vuotiaana, SM-liigan kirkkain tähti. Hän pistää jo yksistään HIFK:n ylivoiman kuosiin. Ainoat pienet kysymysmerkit liittyvät siihen, että miten Lehterän jalka kantaa ja miten hän sopeutuu Ville Peltosen HIFK:n pelitapaan.

Ennustus: Takoo kovat pisteet jo pelkästään ylivoimalla. Pistepörssin kovin voittajaehdokas.

Ryan Lasch, Pelicans

Lasch antoi aikanaan unohtumattoman vaikutelman Lahdessa. Sen jälkeen tulosta on tullut muun muassa Frölundan paidassa. Toki. Viime kausi oli sangen nihkeä. Tämä ei herätä kuitenkaan liikaa kysymysmerkkejä, sillä Lasch kantaa valtavaa roolia Pelicansin ykkösylivoiman pyörittäjänä. Aivan kuten Lehterän kohdalla, 36-vuotiaan Laschin suurimmat kysymysmerkit liittyvät liikkeeseen.

Ennustus: Tyrkyllä Lehterän tapaan pistepörssin kärkipaikoille. Alustaa yli 40 maalia ja räppää yli kymmenen pussia siihen päälle.

Markus Nurmi, TPS

25-vuotiaan Nurmen Pohjois-Amerikan valloitus jäi tällä kertaa yhden kauden mittaiseksi. Selkävamma vaivasi rapakon takana. Kunnossa ollessaan Nurmi takoo kovaa jälkeä TPS:n ykköstriossa ja ykkösylivoimassa. Aivan kuten aiemmin, ennen Pohjois-Amerikkaan lähtöä.

Ennustus: Tappelee maalipörssin voitosta.

Veli-Matti Savinainen, Tappara

Viisikertainen Suomen mestari on nyt uudenlaisten haasteiden edessä. Savinainen takoi viime kaudella kovaa jälkeä (54 ottelua, 17+27=44) Jori Lehterän rinnalla. Nyt ympärillä käytännössä kaikki vaihtuu. Niin pelitapa, ylivoima, ketjukaverit, kaikki. Miten Savinainen vastaa tähän? Raudanlujalla rutiinilla. 

Ennustus: Kantaa edelleen valtavaa roolia Tapparassa. Odotusarvona yli 15 maalia ja yli 40 pistettä.

Joona Ikonen, Ilves

Ikonen oli yksi SM-liigan viime kauden isoimpia valopilkkuja. 54 runkosarjaotteluun 23 maalia. Ura jatkuu Ilveksessä, missä hän kantaa valtavaa vastuuta. Nyt mitataan sitä, että onko Ikonen aidosti iso SM-liigatähti. 

Ennustus: Kiikarissa yli 20 maalin ja yli 40 pisteen kausi.

Lue myös:

    Uusimmat