Tässä ovat parhaat suomalaiset mobiilipalvelut – vuoden 2018 voittajat palkittiin Slushin yhteydessä

Parhaat suomalaiset mobiilipalvelut on jälleen valittu perinteisessä vuotuisessa Digital Forum Finland ry:n ja Ohjelmisto- ja e-business ry:n järjestämässä Paras Mobiilipalvelu -kilpailusssa.

Kilpailuun osallistui lähes sata palvelua kuudessa eri sarjassa ja sen tuomariston puheenjohtajana toimi liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. ”Globaalisti skaalautuvien palveluiden tuottaminen tulee jatkossa olemaan yksi Suomen menestymisen kulmakivistä, ja on ilahduttavaa nähdä, kuinka meiltä löytyy tähän potentiaalia esimerkiksi uusien liikenteen palveluiden osalta. Paras Mobiilipalvelu-kilpailu on yksi hyvä tapa nostaa esiin tällaisia uusia palveluita ja niiden tekijöitä” toteaa Anne Berner.

Tänä vuonna kilpailussa esiin nousivatkin ennen kaikkea useat liikenteeseen liittyvät palvelut. Ministeri Berner jakoi palkinnot yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa tänään illalla Slushin yhteydessä Messukeskuksessa järjestetyssä tapahtumassa.

Parhaana älykkään liikenteen ja kuljetuksen palveluna palkittiin julkista liikennettä täydentävä ja vaihtoehdon auton omistamiselle tuova go now!, joka tarjoaa pääkaupunkiseudulla ja Oulussa asiakkailleen yhteiskäyttöisiä hybridiautoja innovatiivisella minuuttihinnoittelulla.

Myös kestävää kehitystä tukevien palveluiden sarjassa palkittiin tällä kertaa liikenteeseen liittyvä ja yksityishenkilöiden auton omistamisen tarvetta vähentävä palvelu. Voiton vei jakamistalouden mallia hyödyntävä Blox Car, jonka kautta auton omistajat voivat vuokrata autoaan muille ja saada kätevästi myös vertausvuokraukseen räätälöidyn vakuutusturvan autolleen vuokrauksen ajaksi.

Suomalaisoperaattorien tarjoamaa Mobiilimaksua hyödyntävien palveluiden sarjassa ykköstilan vei tällä kertaa uuden sukupolven mobiililippu- ja maksamissovellus PayIQ Tickets, jolla voi maksaa erilaisia vapaa-aikaan liittyviä palveluita sekä ostaa julkisen liikenteen lipputuotteita jo lähes kaikissa isommissa suomalaiskaupungeissa.

Ajanvietepalveluiden kategoriassa voittajaksi nousi Telian Liigavahti, ilmainen sovellus, joka välittää jääkiekon Liigan huippuhetket videoklippeineen ja hidastuksineen sekä tilastot tuoreeltaan älypuhelimeen tai tabletille, ja mahdollistaa myös oman suosikkijoukkueen kannustamisen sekä muiden katsojien reaktioiden seuraamisen.

Tekoälyä hyödyntävien palveluiden sarjassa parhaana palkittiin konenäköön ja koneoppimiseen perustuva epilepsiakohtausten etämonitorointisovellus Nelli, jonka on kehittänyt tamperelainen terveysteknologian kasvuyritys Neuro Event Labs Oy.

Android One -kategoriassa palkittiin voittajana matkalippujen ostamisen, reittioppaan ja käyttäjälle räätälöidyt liikenneuutiset yhdistänyt uusi HSL-sovellus. Uudessa sovelluksessa onnistuu nyt myös kuukausilippujen ostaminen.

Paras Mobiilipalvelu 2018 -kilpailun voittajat palkitaan pokaalein ja Nokian puhelimin.

Myös Mobiili.fi osallistui yhtenä yhteistyökumppanina Paras Mobiilipalvelu 2018 -kilpailun järjestämiseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja