Mainos

Tässä ovat Oulun poliisin uudet aseet: Konna ja Möykky

Oulun poliisilaitos on esitellyt tänään uusimmat vahvistuksensa. Poliisin tuoreimmat poliisikoirat, Konna ja Möykky, olivat mukana koiraryhmän harjoituksilla kuluneella viikolla. 

Oulun poliisilaitoksen ylikonstaapeli ja koiraryhmän varajohtaja Sauli Ylikulju kertoo, että kahdeksan viikkoa vanhoilla Konnalla ja Möykyllä on edessä intensiivinen koulutus.

–Pennut luovutettiin seitsemän viikon ikäisinä. Poliisihan haluaa tiettyjä ominaisuuksia poliisikoirilta. Haluamme itsevarmoja, hyvähermoisia ja sosiaalisia pentuja, Ylikulju kertoo.

Kuluneella viikolla Oulun poliisin koiraryhmän harjoituksissa Kuusamossa treenattiin laviinietsintää, eli koirat etsivät lumeen hautauneita tai maastoon kadonneita ihmisiä. 

Konnalla ja Möykyllä treeni meni välillä leikiksi. Ylikuljun mukaan poliisikoiran koulutus kestää noin kolmevuotiaaksi asti.

– Noin puolentoista vuoden kuluttua Konnalla ja Möykyllä on edessä ensimmäiset oikeat työtehtävät. Yleensä ensimmäisiä työtehtäviä on koiralla etsintätehtävät. 

Kuusamon harjoitusleirillä kaksikko harjoitteli konkaripoliisikoirien kanssa. Mukana olivat muun muassa Kainuun Niilo, Ylivieskan Arttu ja Oulun Koda, kertoo poliisi.

– Poliisikoira aloittaa uransa yleensä partiokoirana, jolloin työtehtäviä ovat jäljestäminen ja ihmisen etsintä. Sitten koulutukseen tulee mukaan suojelutehtävät ja edistyessä koira koulutetaan esimerkiksi huume-, pommi-, palo- tai ruumiskoiraksi, Ylikulju kuvailee.

Oulun poliisilaitos kertoi veljeksistä Facebook-sivuillaan, missä oli myös kuvasarja veljeksistä. 

Tulevaisuudessa Möykky harjoittelee poliisikoiran töitä uuden ohjaajan kanssa Oulussa ja Konna harjoittelee Kuusamon poliisiasemalla.

Sauli Ylikuljun mukaan poliisikoiran ura kestää yleensä noin kymmenen vuotta, jos koira pysyy terveenä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.