Poliisi julkaisi koiragallerian – uskoisitiko näin lutuisia hauvoja virkavallan apureiksi?

Poliisi julkaisi koiragallerian – katso hulvattomat kennelnimet 1:30
Uskoisitiko näin lutuisia hauvoja poliisikoiriksi?

Poliisi on pannut pystyyn koiragallerian, joka esittelee Suomen poliisin noin 250 koiraa. 

Poliisikoiralaitoksen johtaja, ylikomisario Pasi Kemppainen kertoo MTV Uutisille, että vastaava galleria on ollut pystyssä myös aiemmin muutamia vuosia sitten. 

Kemppainen kertoo, että kansalaiset kyselevät usein poliisilta koirista ja niinpä galleria päätettiin pystyttää uudestaan. 

– Virkakoirat ja poliisikoirat kiinnostavat ihmisiä paljon: minkä rotuisia ja kuinka paljon niitä on ja mitä ne tekevät, Kemppainen perustelee gallerian palauttamista.

Katso pääkuvan video: Tällaisia koiria on poliisin palveluksessa.

"Koiran hajuaisti on niin valtavan hieno työkalu"

Tärkeä osa galleriaa ovat tietysti kuvat, jotka Kemppaisen mukaan tuovat asian lähemmäksi ihmistä. Galleria myös osoittaa, että koirarotuja on hyvin monia erilaisia ja ne tekevät monenlaisia tehtäviä. 

Vaikka usein poliisikoirasta tulee kuva voimaa käyttävänä, varkaita takaa-ajossa nappaavana saksanpaimenkoirana, vain marginaalinen osa poliisin koirista on tätä varten. 

Usein koira etsii jotain hajuaistin avulla. 

– Koiran hajuaisti on niin valtavan hieno työkalu, Kemppainen sanoo. 

Kemppainen vakuuttaa, ettei gallerian ylläpitäminen vie paljoa poliisin resursseja. Sitä on määrä päivittää parin kuukauden välein, kun koiria vapautuu palveluksesta ja toisaalta uusia astuu virkavallan riviin.

Lue myös:

    Uusimmat