Mainos

Kuvat: Peräti kolme nappisilmää liittyi Lapin poliisin vahvuuteen – tässä ovat Freddy, Mortti ja Reksi!

Lapin poliisilaitos esittelee Facebook-sivuillaan viikonlopun kunniaksi kolme uutta karvakorvaa, jotka ovat liittyneet laitoksen vahvuuteen.

Tuhansia tykkäyksiä keränneessä päivityksessä esitellään joulukuun puolivälissä syntynyt saksanpaimenkoira Freddy, josta tulee kasvettuaan partiokoira. Se koulutetaan aikanaan jälki- ja esine-etsintään, suojeluun, sekä mahdollisesti huume-etsintään.

Freddy haettiin Tornioon Lappeenrannasta, ja 700 kilometrin matkalla ohjaaja ja koira löysivät yhteisen sävelen nakkien avulla.

Ohjaajansa mukaan Freddy on varsin energinen, utelias ja rohkea tapaus. Lelun tai kengät eteisessä nähdessään se on valmis näyttämään purutaitonsa; myös ohjaajan sormet maistuvat.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Freddyn kanssa palvelukseen astuu myös bordercollie Mortti, joka on syntynyt tammikuun alussa. Päivityksen yhteyteen kirjoitetuissa kommenteissa ihmetellään, voiko näin suloinen pentu todella olla uskottava poliisikoira.

Poliisin mukaan Mortilla on kuitenkin suvussaan menestyneitä virkakoiria, joten ohjaajan odotukset Morttia kohtaan ovat kovat.

Mortti aloittaa uraansa Rovaniemellä, jossa se koulutetaan erikoiskoiraksi. Mortti etsii isona huumeita, rahaa ja aseita. 

Mortti on energinen kaveri, eikä vielä ole tullut eteen mitään paikkaa, johon Mortti ei olisi suostunut menemään.

Kemin poliisiasemaa vahvistamaan tulee Reksi, joka on syntynyt vuoden lopussa.

Reksistä tulee partiokoira, eli sille opetetaan hyvin samanlaisia asioita, kuin Freddyllekin. Reksi on ohjaajansa ensimmäinen virkakoira ja päivityksessä kerrotaan kummankin olevan innoissaan uudesta tehtävästä.

Ohjaajansa mukaan Reksissä on virkamiesainesta, se on nimittäin ahne ruualle ja erittäin vilkas tapaus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.