Tässä ovat maailman nopeimmat katuautot

Ne näyttävät hävittäjiltä. Ne myös kuulostavat hävittäjiltä. Ja niitä ajetaan melkein kuin hävittäjiä.

Autonvalmistajat ovat aina kilpailleet nopeimman auton tittelistä. Huippunopeusennätyksiä varten on rakennettu paljon yksittäiskappaleita, mutta on eri asia valmistaa tieliikenteeseen sopivaa katuohjusta.

Virallista Guinnessin ennätystenkirjan titteliä nopeimmasta katuautosta pitää hallussaan tällä hetkellä Bugatti Veyron 16.4. Grand Sport Vitesse nopeudella 415 km/h (teoreettinen huippunopeus 431 km/h). Useat yrittäjät ovat epäonnistuneet tämän virallisen ennätyksen voittamisessa vuosien saatossa.

Suurimman uhan Bugattille aiheutti texasilaisen Hennessey-virityspajan Lotus Eliseen pohjautuva Venom GT. Sen nopeudeksi mitattiin 435,31 km/h, mutta ennätyksen virallistaminen kaatui sääntöihin. Näitä autoja on valmistettu 29 kappaletta, mutta tarvittava määrä ennätyksen kirjaamiseksi olisi 30.

Tällä hetkellä muita yli 400 km/h nopeuksiin pääseviin autoihin lukeutuu myös Porschen pohjalle tehty 9ff GT9 nopeudella 437 km/h. Uusin ja suurin tähti nopeuskilpailuissa on ruotsalaisvalmistaja Koenigseggin One:1 ilmoitetulla 440 km/h huippunopeudella.

Bugatti on kuitenkin pistämässä pelin uusiksi tulevalla Chironillaan. 0-100 km/h spurtin 1500-hevosvoimaisen auton kerrotaan suorittavan tasan kahdessa sekunnissa ja laskennalliseksi huippunopeudeksi ilmoitetaan 463 km/h. Myös yhdysvaltalainen Hennessey haluaa parantaa suoritustaan. Heidän uuden Venom F5:n huippunopeudeksi ilmoitetaan 467 km/h.

Lue myös:

    Uusimmat