Tässä ovat kaikki Varsinais-Suomen kansanedustajat: Li Anderssonista ylivoimainen äänikuningatar – eroa seuraavaan lähes 10 000 ääntä!

0:23
Li Anderssonilta nähtiin voitontanssi Halla-ahon puheen aikana.

Varsinais-Suomen äänikuningatar on vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson 24 404 äänellä.

Varsinais-Suomen vaalipiiristä nousisivat uusiksi kansanedustajiksi Aki Lindén (sd.), Vilhelm Junnila (ps.), Mikko Lundén (ps.), Sofia Virta (vihr.), Sandra Bergqvist (r.) ja Johannes Yrttiaho (vas.).

Aki Lindén on johtanut Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriä vuosina 1995–2010 sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä vuosina 2010–2018 eli eläkkeelle jäämiseensä asti. Turun kaupunginvaltuustossa Lindén oli vuosina 1977–1998. Lindén sai vaalipiirinsä demareista suurimman äänisaaliin, 8 963 ääntä.

Vilhelm Junnila, 37, on perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja ja Naantalin kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja. Edellisissä eduskuntavaaleissa hän ylsi varasijalle. Junnila on opiskellut taloushallintoa ammattikorkeakoulussa, ja hänellä on teknologiateollisuuden alalla toimiva startup-yritys.

Johannes Yrttiaho, 39, on kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Turusta. Viime eduskuntavaalissa Yrttiaho eteni varasijalle. Yrttiaho on toiminut muun muassa ammattiyhdistysliikkeessä tiedottajana sekä tutkijana ja eduskunta-avustajana.

Kaarinalainen Sofia Virta on terapia- ja opetusalan yrittäjä. Koulutukseltaan hän on kasvatustieteiden maisteri.

Mikko Lundén, 39, on Salon kaupunginhallituksen jäsen. Hän on Someron K-marketin kauppias.

Nauvolainen Sandra Bergqvist, 38, on RKP:n varapuheenjohtaja. Hän työskentelee ruotsinkielisen tiimin vetäjänä Kuntaliitossa ja toimii lisäksi maatalousyrittäjänä Nauvossa

Ehdolla olleista kansanedustajista eduskunnasta putosivat Olavi Ala-Nissilä (kesk.) ja Ilkka Kantola (sd.). Eduskunnan jättivät vapaaehtoisesti Annika Lapintie (vas.), Stefan Wallin (r.) sekä Ville Niinistö (vihr.), joka pyrkii europarlamenttiin.

Keskusta

Saarikko, Annika

Kiviranta, Esko

Perussuomalaiset

Tavio, Ville

Junnila, Vilhelm, uusi

Elomaa, Ritva "Kike"

Lundén, Mikko, uusi

Kokoomus

Orpo, Petteri

Kanerva, Ilkka

Virolainen, Anne-Mari

Sirén, Saara-Sofia

SDP

Lindén, Aki, uusi

Eloranta, Eeva-Johanna 

Taimela, Katja

Vihreät

Virta, Sofia, uusi

Vasemmistoliitto

Andersson, Li 

Yrttiaho, Johannes, uusi

RKP

Bergqvist, Sandra

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja