Tässä on totuus turkulaisista

Miksi Turku syytää jatkuvasti kauniita missejä markkinoille? Vihaako turkulainen automaattisesti tamperelaista? Kotiseutukirjailija Markku Heikkilä paljastaa totuuden Turku-väittämien takaa.

Sisäänpäin lämpiävä turkulainen

Olen itse kehittänyt väitteen, että 50 vuodessa on mahdollisuus valmistua turkulaiseksi. Minulla on kohta tämä täynnä. Mutta kyllä turkulaiseksi voi valmistua myös 50 minuutissa!

Varovaisuus ja varautuneisuus ovat osa meitä. Yleistä on myös asioiden lähestyminen kielteisyyden kautta. Kai sisäänpäin lämpiäminen on sitten totta.

Kauniit turkulaiset

Kun tänne ollaan tultu merta pitkin lännestä, geenimme ovat pitkäjalkaisia. Olemme kahlaajatyyppejä. Persjalkaiset ovat kotoisin idästä. Lola (Wallinkoski) on osoitus siitä, että naiskauneutemme on vähän tuontitavaraa.

Rikkailla turkulaisilla on ollut pehmeää pullaa tarjolla. Ei ole tarvinnut syödä muun Suomen tavoin pettuleipää. Siksi hampaamme ovat isommat ja kauniimmat.

Turussa ei ole myöskään ollut savupirttejä niin paljon. Ei ole tarvinnut siristellä silmiä. Merituulilla turkulaisille on kasvanut isot, siniset silmät.

Turku vastaan Tampere

Turkulaisten ja tamperelaisten välillä ei ole oikeasti vihaa. Kyseessä on rakkaussuhde, meidän keskinäinen huumorimme. Joka maassa pitää olla vastaava parivaljakko; samantasoiset naapurit, jotka tappelevat keskenään.

Enemmän sitä paitsi pääkaupunkiseutu ja Turku ovat vastakkain hampaat irvessä.

Henkisesti eristäytynyt Turku

Suomihan on henkisesti eristäytynyt muusta maailmasta. Turku on rannalla sivistyksen etuvaltio.

Jos ihan suoraan puhutaan, niin kyllä siinä eristäytymisessä omaan erinomaisuuteensa on ollut ehkä jotain perää. Me ruokimme sitä itse. Turkuhan oli loppupeleissä vain vajaat kolme vuotta Suomen pääkaupunki. Sieltä tämä opillinen ja henkinen pääkaupunkimentaliteetti on periytynyt.

Kun raaputtaa Turussa nykyistä urbaania kaupunkia, alta löytyy pikkukaupunki, jossa on pienet piirit.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja