Tarvitseeko nelivetoinenkin auto talvirenkaat? Brittitoimittaja matkusti Suomeen kuvatakseen tämän yllättäväksi tarkoitetun videon

Kemin jäärata opettaa, ihastuttaa ja hämmentää 2:18
Tällaista oli meno Kemin jääradalla tehokkailla sähköautoilla.

Jos joku ei vielä tiennyt, niin nelivedolla ei voi korvata talvirenkaita. Tämä ei kuitenkaan ole yleisesti tiedossa oleva asia maailmalla.

Brittiläinen autojulkaisu Car Throttle kertoo alun perin pari vuotta sitten julkaistussa artikkelissaan, että "yleinen näkemys" siitä, että nelivetoiseen autoon ei tarvitse hankkia talvirenkaita, ei sittenkään pidä paikkaansa.

Pysäyttävä huomio.

Jos sinusta tuntuu, ettet ole ollut edes tietoinen tällaisesta näkemyksestä, et ole yksin. Ei ole moni muukaan. Väite siitä, että neliveto ajaisi saman asian kuin talvirenkaat, tuntuu itse asiassa täysin absurdilta näin suomalaisesta näkövinkkelistä.

Artikkelin taustalla on YouTube-kanava Tyre Reviewsin Suomessa kuvattu video, jossa otetaan selvää asiasta, johon "kaikki ovat odottaneet vastausta".

Ivalossa sijaitsevassa renkaiden testaamiseen tarkoitetussa keskuksessa toden totta otettiin selvää, kumpi pärjää lumella ja jäällä paremmin; talvirenkailla varustettu etuveto vai nelivetoinen auto kesärenkailla.

Mitäpä veikkaatte?

Katso alta video testistä, johon kuului lukuisia tehtäviä.

Jopa testaaja itse sanoo hieman häpeillen, että hänenkin autossaan on vain kesärenkaat, koska se on nelivetoinen.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2018.

Lue myös:

    Uusimmat