TM varoittaa: Älä osta tätä rengasta, vaikka saisit sen miten halvalla hyvänsä

Tekniikan Maailman tuoreessa talvirengastestissä löytyi yksi poikkeuksellisen huono nastarengas. Sen jääpito osoittautui huonommaksi kuin yhdenkään kitkarenkaan.

Monesti kuvitellaan, että huononkin nastarenkaan jääpito on parempi kuin kitkarenkaan, mutta kuten Tekniikan Maailman talvirengastesti osoittaa, ei asia ole niin.

Kiinassa valmistettu edullinen Sunny Winter Grip SN3860 -nastarengas nimittäin mursi myytin ja piti jäällä huonommin kuin testin heikoin kitkarengas.

Tekniikan Maailman tuomiota ei voi tulkita väärin:

– Rengasta ei missään nimessä kannata hankkia, saipa sen miten halvalla hyvänsä.

Nastarenkaiden ykköspaikan jakoivat Continental IceContact 3 ja Michelin Z-Ice North 4. Suomalaismenestystäkin saatiin, sillä Nokian Hakkapeliitta R3 oli testin paras kitkarengas.

Tekniikan Maailman mukaan alati paranevat kitkarenkaat haastavat nastarenkaiden valta-asemaa etenkin vetisissä talviolosuhteissa.

***

Näin vaihdat renkaat autoosi 6:20
Ihan vielä ei ole aika vaihtaa talvirenkaita, mutta näin se käy sitten, kun se on ajankohtaista. Videolla nähtävät renkaat eivät liity artikkeliin.

Artikkelia muokattu 18.9. klo 12.20: Kuva vaihdettu. Kuvituskuvassa oli aiemmin kuva Nokian Renkaiden tuotteesta, joka ei liittynyt testiin.

Lue myös:

    Uusimmat