Tartuntaennätykset paukkuvat, koronakuolemia viikossa 11 – THL: "Jyrkin kasvu on taittumassa"

Miksi 12–15-vuotiaita rokotetaan, vaikka lapset sairastuvat hyvin harvoin koronan vakavaan tautimuotoon? – THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek vastaa 4:49
Miksi 12–15-vuotiaita rokotetaan, vaikka lapset sairastuvat hyvin harvoin koronan vakavaan tautimuotoon? – THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek vastaa.

Vaikka Suomessa raportoitiin tänään ennätysmäärä koronatartuntoja, on tartuntamäärien jyrkin piikki taittumassa.

Asiasta kertoi tänään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) projektipäällikkö Anna Katz THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön (STM) tiedotustilaisuudessa.

Koronatartuntoja todettiin tänään 1 042 uutta koronatapausta. Todettujen koronatapausten määrä oli viimeisimmällä 9. elokuuta päättyneellä raportointiviikolla yli 5 000.

Suurista luvuista huolimatta Katz kertoo, ettei tapausmäärä kuitenkaan ole enää niin jyrkässä nousussa kuin vielä aiempina viikkoina.

– Jyrkin kasvukäyrä on nyt kenties taittumassa, näin toki toivomme, Katz sanoo.

Positiivisten tulosten osuus testatuista on 3,8 eli luku on yhä melko korkea. Katz on tyytyväinen siihen, että suomalaiset ovat käyneet aktiivisesti koronatesteissä.

Myönteinen kehitys on myös se, että kuolleisuus on pysynyt matalana suuresta tapausmäärästä huolimatta. Uusia koronasta johtuvia kuolintapauksia ilmoitettiin viimeisimmällä raportointiviikolla 11.

STM:n mukaan koronapotilaita on sairaanhoitopiirien oman ilmoituksen mukaan sairaalahoidossa yhteensä 83, joista perusterveydenhuollon osastoilla 14, erikoissairaanhoidon osastoilla 50 ja teho-osastoilla 19 potilasta.

– Tässäkin on pientä kasvua nähtävissä kesän epidemiapiikin johdosta.

Erikoissairaanhoidon kuormitus on kokonaisuudessaan hieman keventynyt, mutta tehohoidon tarve on kasvanut verrattuna viime viikon tilanteeseen.

Sairaalahoitoa tarvitsevissa korostuvat tällä hetkellä valtakunnallisesti katsottuna nuoret aikuiset ja rokottamattomat potilaat.

Lue myös:

    Uusimmat