Tarkkana liikenteessä: Lunta ja räntää maan pohjois- ja keskiosaan – yöpakkasia koko maahan

Sää kylmenee väliaikaisesti. Lumi- ja räntäsateita on luvassa paikoin maan pohjois-, keski- ja itäosaan. Etenkin keskiviikon vastainen yö on kylmä koko maassa.

Alkuviikko näyttää melko aurinkoiselta ja kylmältä, loppuviikolla pilvisyys lisääntyy ja sää lämpenee uudelleen.

Ensi yönä maan pohjois- ja keskiosan yli kulkee sateita, joista osa tulee räntänä ja lumena.

– Pohjois-Lapissa tulee lumikuuroja, Etelä-Lapissa jatkuvampaa lumisadetta. Lunta ja räntää sataa myös Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja jopa Pohjois-Karjalassa. Oulu–Kajaani–Kuopio–Joensuu-linjan eteläpuolella sade on kuitenkin pääasiassa vettä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Ajokeli huononee lumi- ja räntäsateen alueella. Enimmillään lunta sataa muutamia senttimetrejä.

Tiistaina kylmää ilmaa virtaa kohti etelää. Iltapäivä on laajalti poutainen, Pohjois-Karjalassa on pieni lumikuurojen mahdollisuus. Lapissa jäädään jo päivälläkin pakkaselle, lounaassa on viitisen plusastetta.

– Keskiviikon vastaisena yönä on pakkasta koko maassa. Päivällä etelässäkin jäädään jo viiden asteen alapuolelle. Pilvisyys lisääntyy maan keskiosassa ja joitain räntä- ja lumisateita voi siellä tulla torstain vastaisena yönä, sanoo Pekka Pouta.

Loppuviikon aikana yöpakkasia on paikoin selkeillä alueilla.

Torstaipäivä näyttää maan etelä- ja keskiosassa laajalti pilviseltä. Lapissa on edelleen pakkasta päivälläkin, muualla ollaan laajalti vajaassa viidessä asteessa.

Viikonlopuksi taas lämpenevää

Loppuviikkoa kohti sää lämpenee. Perjantaina etelässä ja lännessä ollaan yli viidessä asteessa.

– Tämän hetken ennusteen mukaan viikonloppuna lämpötila on etelässä jälleen kymmenen asteen tienoilla. Sanotaan, että kevät keikkuen tulevi, mutta keikkuen tulee myös talvi, toteaa Pekka Pouta.

Sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolla. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.

Uusimmat