Tarkista hoidatko ihoasi oikein – ja vältä ongelmat!

Herkkä kasvojen iho altistuu monenlaiselle rasitukselle, kuten auringon UV-säteilylle ja viimalle. Tiedätkö, mitä kasvojen ihon hoitamisessa tulee muistaa?

Kasvojen iho reagoi helposti niin uusin tuotteisiin, aurinkoon kuin esimerkiksi epäpuhtauksiinkin. Nämä vinkit auttavat kasvojasi voimaan hyvin.

Muista puhdistaa kasvot huolellisesti. Jos kasvoja ei pese iltaisin, bakteerit, lika ja rasva pääsevät tukkimaan ihohuokoset. Seurauksena voi olla paitsi akne myös kuiva, elottoman näköinen iho, joka paljastaa kosteutetussa ihossa näkymättömät juonteet.

Vältä kasvoihin koskemista. Finnin tai näppylän puristaminen on usein lähes vastustamaton houkutus, mutta se kannattaa jättää väliin. Turha nyppiminen levittää bakteereja ja voi aiheuttaa tulehduksia ja arpia.

Älä ota yhtä aikaa käyttöön monta uutta ihonhoitotuotetta. Ne voivat aiheuttaa ikäviä iho-ongelmia, kuten punoitusta ja ihottumaa. Kannattaa varmistua siitä, ettei ole allerginen yhdelle uudelle tuotteelle, ennen kuin kokeilee seuraavaa.

Aurinkosuojaa ei pidä unohtaa. Moni välttelee aurinkorasvan käyttöä, koska pelkää sen aiheuttavan näppylöitä. Siksi kannattaa suosia öljyttömiä tuotteita. UV-säteilyltä pitäisi suojautua erityisesti aknesta kärsivien tai kärsineiden, koska aurinko lisää talinerityistä, paksuntaa ihoa ja tukkii ihohuokosia.

Kaula ja rinta paljastavat käsien ohella todellisen ikäsi. Ne tarvitsevat hoitoa siinä missä kasvotkin. Levitä siis voiteita ja anti age -tuotteita rohkeasti myös näille alueille, jotta muu iho ei näytä vanhemmalta kuin kasvosi.

Kasvohoidoissa ei tulisi käydä liikaa. Lämmin höyry avaa ihohuokosia, jolloin iho on helppo puhdistaa, mutta höyryssä on myös haittapuolensa, koska se voi rikkoa hiussuonia. Lisäksi puhdistus voi ammattilaisenkin tekemänä aiheuttaa haavoja ja arpia, mikäli puristettava kohta onkin esimerkiksi luomi.

Anti age -tuotteiden käyttöä ei kannata arastella. Moni ajattelee, ettei ikääntymisen merkkejä estäviä tuotteita kannata ostaa vielä nuorena. Kuitenkin juuri peptidejä ja A-vitamiineja sisältävät tuotteet auttavat sinua näyttämään kolmekymppiseltä vielä vanhempanakin.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja