Tärkeä kyky lupaa parempaa seksielämää – osaatko sinä nauraa itsellesi?

1:07

Kyky nauraa itselle lupaa parempia hetkiä sängyssä, kertoo tuore tutkimus.

Yllä olevalla videolla pohditaan, mikä on suurin virhe parisuhteissa.

Huumorintaju on piirre, jota moni toivoo kumppaniltaan, mutta saksalaisen Martin Lutherin yliopiston tutkijat selvittivät, että nimenomaan itseään vähättelevä huumori on asia, joka tekee hyvää seksielämälle.

Osaatko nauraa itsellesi?

Nettikyselyn avulla tutkijat selvittivät 154 heteroparilta heidän huumorimieltymyksiään, seksuaalikemiaansa, riitojen tiheyttä, tyytyväisyyttä seksielämään ja onnellisuutta kaiken kaikkiaan parisuhteessa. Kumppaneita haastateltiin erikseen.

Journal of Research in Personality -julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa selvisi, että niillä ihmisillä, jotka nauttivat itselleen nauramisesta tai siitä, että heille nauretaan, on myös sängyssä hauskempaa. Korrelaatio oli erityisen vahva naisilla.

– Naiset raportoivat useammin, että he olivat tyytväisempiä parisuhteeseensa ja olivat viehättyneempiä kumppanistaan. He ja heidän kumppaninsa olivat myös taipuvaisempia olemaan yhtä tyytyväisiä seksielämäänsä, tutkimusta yhdessä psykologi René Proyerin kanssa johtanut Kay Brauer sanoo.

Tutkijat huomasivat myös, että jos pariskunnan vastaukset olivat samankaltaisia, he olivat myös yleensä tyytyväisempiä parisuhteeseensa.

"Tuskin yllättävää..."

Sen sijaan ne ihmiset, jotka pelkäsivät sitä, että heille nauretaan jopa harmittomistakin syistä, raportoivat matalampaa seksuaalista nautintoa. He eivät myöskään olleet yhtä tyytyväisiä parisuhteeseensa, eivätkä luottaneet kumppaniinsa. Myös heidän kumppaninsa olivat onnettomampia joutuessaan varomaan herkkänahkaisen kumppaninsa lähellä. Miehet kertoivat useammin, etteivät olleet tyyytyväisiä seksielämäänsä, jos heidän kumppaninsa pelkäsi joutuvansa naurunalaiseksi.

Ne ihmiset, jotka kertoivat huumorinsa perustuvan muiden pilkkaamiselle raportoivat suurimmista ristiriitaisuuksista parisuhteissaan.

– Se tuskin on yllättävää, ottaen huomioon, että tällaiset ihmiset menevät usein liian pitkälle ja kommentoivat halveksuvasti, mikä voi johtaa riitaan, Brauer sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja