Tarja Turunen sai aivoinfarktin kolme vuotta sitten – kertoo nyt, millaisia oireita hänellä oli ennen sitä

Tarja Turunen avautuu elämänsä pysäyttäneestä hetkestä 9:16
Tarja Turunen avautuu elämänsä pysäyttäneestä hetkestä.

Tarja Turunen kertoi Uutisaamu-lähetyksessä avoimesti aivoinfarktistaan.

Laulaja Tarja Turunen kertoo oman tarinansa kirjassa Laulun virta veressäni (Bazar kustannus). Teos julkaistiin tänään. Turunen kirjoitti kirjan koronakriisin aikana, kun esiintymiskeikat loppuivat kuin seinään.

– Se oli ihana prosessi. En päässyt keikoille viime vuosien aikana, mikä oli jokapäiväistä elämääni, kirjan kirjoittaminen oli aivan toista. Se oli jännittävää. Jännittää todella paljon, että tuollainen on tullut tehtyä ja se tulee julki, Turunen kertoi Uutisaamu-lähetyksessä.

Turunen muistelee kirjassaan syksyä vuotta 2018, kun hän sai aivoinfarktin. Uutisaamussa vieraana ollut Turunen kertoi siitä aamusta, kun hän heräsi yöuniltaan ja alkoi valmistaa aamupalaa Naomi-tyttärelleen.

– Naomi oli kuusivuotias ja siinä vaiheessa minulla oli tapana tehdä hänelle lämmintä maitoa. Kuppi tipahti lattialle ja en ymmärtänyt yhtään, jäin vain tuijottamaan kuppia. Se meni sirpaleiksi lattialle.

Turusen aviomies Marcelo Cabuli heräsi kolaukseen ja säikähti asiaa.

– Hän kutsui minua, enkä pystynyt vastaamaan. Hän juoksi makuuhuoneesta katsomaan, mikä tilanne. Hän näki minut siinä tilanteessa, kun minulla oli kasvot valahtanut ja puheestani ei saanut mitään selvää. Hän tiesi siinä hetkessä, mistä on kyse. Itse en sitä tiennyt.

Turunen vietti sairaalassa kolme päivää pelonsekaisten ajatustensa kanssa. Hän kirjautui itse sairaalasta ulos, koska edessä oli Nordic Symphony -kiertueen ensimmäinen keikka ja 22 konserttia buukattuna.

– Hilkulla olin menettää lauluääneni ja kaiken terveyteni. Kyllä siinä käy tosi kierroksilla, kun tällainen osuu kohdalle.

Turunen kertoo, että hän on aina pitänyt itsestään hyvää huolta, kuntoillut ja syönyt hyvin. Nukkuminen on Turusella ollut heikompaa kiertue-elämän takia.

– Myönnän, että siinä vaiheessa elämässä minulla oli tosi paljon stressiä, työstressiä. Nukuin huonosti ja vähän niitä asioita tuli mietittyä sängyssä.

Ennen aivoinfarktia Turunen tunsi itsensä väsyneeksi.

– Oikeasti sanon tässä ihmiset, nukkuminen on a ja o. Stressikin voi olla tappavaa. Jos ihminen ajautuu stressin kuplaan, eikä löydä sieltä pois, on apua olemassa. Minäkin hain sitä apua myöhemmässä tilanteessa.

Syytä aivoinfarktiin ei koskaan selvinnyt.

– Minulle tehtiin tutkimuksia paljon. Olin yksityisessä sairaalassa Espanjassa, tehtiin kaikki, mitä oli tehtävissä.

Tarja Turunen kertoo videolla, millaista elämää hän viettää perheensä kanssa Espanjassa ja mitä kaikkea hän tekee nyt Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat