Mainos

Täristävät viivat vähentävät liikenneturmia

Maanteiden täristävät keski- ja reunaviivat herättävät kuljettajia, joiden huomiokyky on herpaantunut liikenteessä. Tärinästä kuljettaja tajuaa ajoneuvonsa olevan ajautumassa väärälle ajokaistalle tai pientareelle.

Täristävistä viivoista on saatu pääasiassa hyviä kokemuksia. Se käy ilmi tienkäyttäjille suunnatuista kyselyistä ja tyytyväisyystutkimuksista.

- Tienkäyttäjät ovat sitä mieltä, että täristävillä merkinnöillä on liikenneturvallisuutta parantava vaikutus. Aika monella on ollut omakohtaisia kokemuksia, että niistä on ollut apua jossakin tilanteessa, kertoo liikenneturvallisuusasiantuntija Esko Tolvanen Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta.

Liikennetutkimuksen asiantuntija Mikko Räsänen Liikennevirastosta kertoo, että täristävän keskiviivan ansiosta kohtaamisonnettomuudet vähenivät selvityksen kattamana aikana kymmenen prosenttia. Vuosilta 2003-2009 kerätyn aineiston perusteella tieltä suistumiset puolestaan vähenivät vähintään yhtä paljon, kun tien reunaviivassa oli tärinäraidat.

Liikenneviraston mukaan Suomen teillä on täristäviä viivoja runsaan 5 000 kilometrin matkalla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.