Tappiota nielevän Trumpin kannattajat kokoontuvat mielenosoitusmarssille – Washingtonin kaduilla uhotaan vilpillisistä vaaleista

Donald Trump esiintyy ensi kertaa julkisessa tilaisuudessa vaalitappion jälkeen – katso suorana 51:51
Video: Donald Trump esiintyi ensi kertaa julkisesti vaalitappion jälkeen

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin uskolliset kannattajat kokoontuvat tänään Washingtoniin mielenosoitusmarssille osoittamaan tukensa presidentille.

Mielenosoituksen on tarkoitus tukea Trumpin väitteitä siitä, että häneltä vietiin vaalivoitto vilpillisesti. Trump ei ole pystynyt esittämään todisteita väitteidensä tueksi.

Monen Trumpin kannattajan osallistumisinnon oletetaan tosin laimenneen siihen, että demokraattien Joe Bidenin vaalivoitto tukevoitui entisestään, kun tuoreita tuloksia ääntenlaskennasta saatiin valmiiksi.

Trump myötämielisenä 

Trump itse on antanut tukensa mielenosoittajille ja vihjannut, että saattaisi käydä tervehtimässä heitä. BBC:n mukaan hänen autosaattueensa nähtiin ajelevan paikalla jo ennen tapahtuman alkua.

Mielenosoitukseen on osallistumassa myös äärioikeistolaisryhmiä, joita mittava määrä poliiseja pyrkii pitämään erillään Trumpia vastustavista mielenosoittajista.

Lue myös:

    Uusimmat