Tappioputkessa oleva KalPa saa apuja sairastuvalta – Ilveksen pakistossa poissaoloja

SM-liigassa pelataan yksi ottelu, kun tappiokierteeseen ajautunut KalPa kohtaa kotonaan Tampereen Ilveksen.

Pääkuvan videolla kuvaa SM-liigan lauantain pelikierrokselta. (20.10.)

KalPa-Ilves

KalPa aloitti kauden tuloksellisesti hyvin, mutta on ajautunut lokakuussa pitkään tappioputkeen, joka on jo kuuden ottelun mittainen.

Kuopiolaiset ovat tehneet tappioputkensa aikana vain kahdeksan maalia ja vastaavasti päästänyt omiin peräti 25 osumaa.

KalPalla on ollut ongelmia viisikkopelinsä rakenteessa sekä erikoistilannepelaamisessa. Kuopiolaisten ylivoima on ollut todella tehotonta, sillä tappioputken aikana ylivoimaprosentti on vain 8,70.

KalPa on kärsinyt alkukaudesta runsaasti loukkaantumisista. Illan otteluun sairastuvalta kaukaloon palaavat Jaakko Rissanen sekä Ville-Vesa Vainiola. Myös Frank Gymer on mukana jälleen, huilattuaan yhden ottelun.

Kai Kantola on puolestaan sivussa.

Ilves puolestaan on pelannut mainion alkukauden, vaikka viime viikko olikin tuloksellisesti hankala. Ilves pelasi KooKoota ja Tapparaa vastaan, häviten molemmat ottelut.

Tappioista huolimatta Ilveksen viisikkopelaaminen oli hyvällä mallilla ja tamperelaisseura pystyi rakentamaan hyvän määrän laadukkaita maalipaikkoja.

Tappara-ottelu tosin toi jobinpostia, sillä Oskari Laaksonen sekä Matt Generous loukkaantuivat. Juha Leimun vanha vamma puolestaan palasi kummittelemaan, eikä 35-vuotias puolustaja pystynyt pelaamaan paikalliskamppailua.

Näistä pelaajista Laaksonen pelaa illan ottelussa. Generousin ja Leimun tilalla kokoonpanossa ovat Erno Hopponen sekä 19-vuotias Daniil Troshin. Troshinille ottelu on ensimmäinen SM-liigassa.

Lue myös:

    Uusimmat