Tapparan pitkä voittoputki poikki – Pelicansilta kuvastava temppu syyskauden loppuun

Jääkiekon SM-liigassa maanantain kierroksella pelattiin yksi ottelu, kun Tappara isännöi Nokia Arenalla Pelicansia. Tapparan kuuden ottelun mittainen voittoputki katkesi, kun Pelicans oli parempi lukemin 4–2.

Pelicans aloitti taiston terävästi. Petteri Riihinen vei vieraat ajassa 4.49 johtoon.

0–1:

Lisää tuli erän loppuvaiheilla. Joni Ikonen heitti kiekon maalille ja Miika Roine sai mailansa väliin.

0–2:

Tappara heräsi toiseen erään. Ensin Jori Lehterä kavensi läpiajosta.

1–2:

Hetki tästä ja Geoff Platt ohjasi tasoituksen.

2–2:

Pelicans ei kuitenkaan horjunut. Sakke Hämäläinen iski erän lopulla vieraat uudelleen johtoon. Osuma syntyi alivoimalla.

2–3:

Tappara yritti laittaa kiriä käyntiin, mutta se katkesi, kun Elias Vilen heitti kiekon tyhjiin.

2–4:

Pelicansille lopulta 4–2-voitto.

Lahtelaisjoukkue päätti syyskautensa kuvastavalla tavalla. SM-liigan alkukauden ylivoimaisesti suurin yllättäjä pisti mestarisuosikin Tapparan polvilleen, vieläpä Tampereella.

Pelicans lähtee joulutauolle sarjakakkosena. Se on kerännyt 31 ottelusta 59 pistettä.

Tappara on sarjataulukossa kolmantena (29 ottelua, 56 pistettä).