Jättiyllätys on valmis: Tampereen unelmafinaali ei toteudu – Pelicans teki jäätävän kovan tempun!

Pelicans tekee 3-0 maalin 1:08

Niin sanottu Tampereen "unelmafinaali" ei toteudu tänäkään keväänä. Asia varmistui, kun Lahden Pelicans kaatoi kuudennessa välieräottelussa Tampereen Ilveksen loppuluvuin 3–1. Sarjan voitot menivät Pelicansille 4–2.

SM-liigakauden yllättäjäjoukkue Pelicans oli laittanut mestarisuosikki Ilveksen kovaan paikkaan, kun se voitti tiistaina Tampereella käydyn viidennen kohtaamisen lukemin 2–0.

Pelicans tuli ryminällä kotiotteluunsa ja se siirtyi ajassa 4.52 johtoon. Asialla oli Joni Ikonen, jonka heitto pomppi onnekkaasti Ilves-maaliin.

1–0:

Pelicans tekee 1-0 maalin ylivoimalla 1:13

Ilves hölmöili erän lopulla, kun ensin Aku Räty otti 2+2-minuutin jäähyn korkeasta mailasta. Perään Tommi Tikka löi typerällä tavalla Pelicansin Ikosta naamaan. Pelicans rokotti kahden miehen ylivoimalla, kun Aatu Jämsen naulasi kiekon nuottaan.

2–0:

Pelicans tekee 2-0 maalin ylivoimalla 1:59

Pelicansin johto sen kuin kasvoi toisen erän alkuhetkillä. Aleks Haatanen heitti pikkumustan maalille ja Topias Vilén oli hereillä irtokiekossa.

3–0:

Ilves kavensi kolmannen erän alussa. Les Lancaster syötti ja Henrik Haapala napautti kiekon Pelicans-vahdin Patrik Bartosakin selän taakse.

3–1:

Ilves tekee 3-1 maalin 1:02

Pelicans kohtaa finaaleissa Tapparan. Sarja alkaa ensi keskiviikkona Tampereella.

Ilves pelaa puolestaan pronssista HIFK:ta vastaan. Kyseinen ottelu on määrä pelata ensi torstaina Tampereella.