Tapparalta todella tyly esitys, edes tähdet eivät auttaneet HIFK:ta – finaalipaikka on nyt katkolla

Tappara tekee 4-1 maalin ylivoimalla 1:24

Vaikka HIFK sai tähtiään takaisin perjantain neljänteen välieräotteluun, ei se mahtanut mitään Tapparan julkean myllytyksen keskellä. Tappara oli lopulta parempi lukemin 5–2. Finaalipaikka on sille katkolla maanantaina.

HIFK sai tärkeitä vahvistuksia sairastuvan puolelta, kun Juha Jääskä ja Eetu Koivistoinen palasivat huilien jälkeen kehiin. Miro Väänänen pääsi puolestaan pelikiellon jäljiltä irti. Edes nämä vahvistukset eivät auttaneet punapetoja perjantain taistossa.

Tappara karkasi johtoon avauserän lopulla, kun se pelasi ylivoimaa. Jori Lehterä tarjoili ja Niko Ojamäki napautti tyylillä kiekon nuottaan.

1–0:

Tappara tekee 1-0 maalin ylivoimalla 1:17

Isäntien etumatka kasvoi toisessa erässä. Ensin Anton Levtchi syötti ja Jonathan Davidsson paukutti toisesta aallosta komean osuman.

2–0:

Tappara tekee 2-0 maalin 1:06

Hetki tästä ja Tappara osui jälleen ylivoimalla. Tällä kertaa Kristian Tanuksen heitto pomppasi HIFK-puolustajan Eddie Larssonin kautta sisään.

3–0:

Tappara tekee 3-0 maalin ylivoimalla 1:12

HIFK kavensi ajassa 35.40. Asialla oli Leevi Teissala.

3–1:

HIFK tekee 3-1 maalin 1:10

Tämä jäi kuitenkin vieraiden kannalta laihaksi lohduksi. Tapparan illan kolmas ylivoimamaali syntyi ajassa 37.46, kun Anton Levtchi osui suorasta hyökkäyksestä.

4–1:

Päätöserässä Tapparan Casimir Jürgens osui onnekkaasti, kun hän kimmotti kiekon päätylaudan ja HIFK-vahdin Roope Taposen kautta verkon perukoille.

5–1:

Tappara tekee 5-1 maalin 1:23

HIFK kavensi kolmannen erän lopulla, kun Julius Nättinen löysi maalille ajaneen Eetu Koivistoisen.

5–2:

HIFK tekee 5-2 maalin 1:04

Tämä jäi kamppailun viimeiseksi osumaksi. Tapparalle 5–2-voitto.

Tappara voi varmistaa finaalipaikkansa maanantaina, kun sarjan viides ottelu pelataan Tampereen Nokia Arenalla. Voitot ovat nyt sille 3–1.