Tapparan Jussi Tapola räyhäsi itselleen rangaistuksen – viimeinen voimasana ei jätä arvailulle sijaa

Tunteet kuumenivat Nordiksella – "Alkaa olla ahdasta Tapparan lauteilla" 3:52
Jussi Tapolan kuppi nurin – tuomarin saama raivoisa läksytys päättyi voimasanaan.

HIFK:n ja Tapparan SM-liigan ottelu leimahti liekkeihin toisessa erässä. Erän puolivälissä nähty episodi sai Tapparan päävalmentajan Jussi Tapolan kuumenemaan.

Tapola ei sulattanut tuomariston päätöstä tilanteessa, joka päättyi joukkorähinään. Tilanne käynnistyi keskialueella, kun ylivoimalla pelanneen Tapparan Waltteri Merelä törmäsi HIFK-pelaajaan. Helsinkiläiset säntäsivät joukolla Merelän kimppuun hakemaan oikeutta, eikä aikaakaan, kun koko joukko pelaajia nahisteli Tapparan vaihtoaition edustalla.

Merelälle tuomittiin 2+2 minuuttia väkivaltaisuudesta, Merelän kimppuun käyneelle Ilari Melartille kakkonen samasta syystä.

Tässä vaiheessa esiin astui Tapola. Tappara-käsikijä viittoi päätuomarin luokseen ja avasi sanaisen arkkunsa. Viesti oli raivokas. Ei tarvitse olla suurikaan huuliltalukija nähdäkseen, mihin voimasanaan Tapolan vuodatus päättyi.

Voit katsoa koko episodin yllä olevalta videolta.

Tämä riitti tuomarille: kädet lanteille ja Tapolalle käytösrangaistus, jota kärsimään lähti Kristian Tanus.

HIFK käytti tylysti Tapolan räyhäyksen ansiosta siunaantuneen ylvoimatilaisuutensa. Kristian Vesalainen laukoi upeasti suoraan syötöstä kiekon ohi Christian Heljangon.

Voit katsoa maalin alla olevalta videolta. HIFK johtaa ottelua maalein 3–0 kahden erän pelin jälkeen.

HIFK tekee 3-0 maalin ylivoimalla 1:13