Tapparalle täydellinen ilta runkosarjan voittoa ajattelen – näin SM-liigassa pelattiin keskiviikkona

Tappara tarrasi kaksin käsin kiinni runkosarjan ykköspaikkaan, kun sekä voitti että sai keskiviikon SM-liigakierrokselta maukkaita uutisia.

Tappara kaatoi omassa huippuottelussaan Kärpät 1–0. Ratkaisuosuma syntyi kolmannen erän alkuhetkillä Waltteri Merelän lavasta.

Kirvesrintojen maalilla Janis Kalnins nappasi nollapelin 20 torjunnan myötä.

Eikä siinä vielä kaikki.

Sarjataulukossa toisena oleva Ilves hävisi samaan aikaan Lahdessa Pelicansille. Viimeisistä pudotuspelipaikoista taisteleva Pelicans oli parempi lukemin 3–0.

Pelicansin sankarina toimi Jiri Smejkal, joka takoi tehot 2+1. Hän repi samalla eroa muihin SM-liigan maalipörssin kärkipaikalla (24 osumaa kasassa).

Tapparan ja Ilveksen kanssa runkosarjan voitosta taisteleva Jukurit jäi puolestaan TPS:n jalkoihin. TPS tuli ja haki Mikkelistä mukaansa 3–1-vierasvoiton.

Voittomaalista vastasi Mikael Pyyhtiä, joka iski kolmannessa erässä kaksi osumaa.

Tappara ja Jukurit pelaavat vielä kolme runkosarjaottelua. Ilves tahkoaa vielä neljä kamppailua.