Jori Lehterä Tapparan sankarina, TPS ei enää sulanutkaan! Näin SM-liigassa pelattiin keskiviikkona

Jääkiekon SM-liigassa keskiviikon kierroksella ohjelmassa oli neljä ottelua.

Tampereella Tappara pelasi toisen ison ottelun kahden päivän sisällä, kun se kohtasi nyt Pelicansin. Tappara kaatoi tiistaina EV Zugin CHL:n ensimmäisessä välieräottelussa lukemin 2–0.

Keskiviikkona Tappara joutui tiukoille Pelicansia vastaan. Ottelun ainut maali syntyi kolmannessa erässä. Siitä vastasi kirvesrintojen kultakypärä Jori Lehterä.

1–0-voiton myötä sarjakakkonen Tappara repi eroa sarjakolmoseen Pelicansiin. Tappara on nyt 71 pisteessä. Pelicansilla pinnoja on 67.

Illan kierroksella oma mielenkiinto kohdistui Turkuun, missä TPS lähti Jukurit-otteluun kohun saattelemana. TPS oli hyllyttänyt peräti viisi sen avainpelaajaa kurinpitotoimien vuoksi.

Itse ottelussa kohu ei näkynyt millään tavalla. TPS siirtyi jo avauserässä 2–0-johtoon, minkä yhteydessä Jukureiden päävalmentaja Olli Jokinen vaihtoi maalivahtia.

TPS on kärsinyt viime aikoina kiperästä ongelmasta: sulamisesta. Useamman maalin johtoasemat ovat muuttuneet lopulta tappioiksi. Tällä kertaa niin ei käynyt, vaikka Jukurit nousi kolmannessa erässä jo maalin päähän.

Vili Munkin, 20, liigauran ensimmäinen ja toinen maali siivittivät TPS:n 4–2-voittoon.

Illan lopputuloksen myötä TPS nousi Kärppien edelle sarjavitoseksi. Turkulaisjoukkue on kerännyt 37 ottelusta 61 pistettä.