Tappara ja Lukko menettivät johtonsa – Jussi Tapolalta outo väite hämmentävän sulamisen jälkeen: "Toisaalta hyvä lähtökohta seuraavaan peliin"

0:55
Tappara-ylivoima jauhaa tulosta - näin syntyy Nokia Arenan ensimmäinen CHL-osuma.

Tappara ja Lukko hukkasivat johtonsa CHL:n tiistain puolivälieräotteluissa. Ratkaisevat toiset osaottelut pelataan ensi viikolla.

Tappara eteni Rouenia vastaan ensimmäisessä erässä vakuuttavasti 2–0-johtoon, mutta toisessa erässä ote lipesi. Rouen nousi kahdella ylivoimamaalilla tasoihin, eikä Tappara onnistunut jatkuvasta hallinnastaan huolimatta kairaamaan itselleen etua toiseen osaotteluun. Siihen lähdetään 3–3-tasatilanteesta.

Päävalmentaja Jussi Tapola ruoti maltillisesti tapahtumia ottelun jälkeen. Tapola kaipasi joukkueeltaan suoraviivaisuutta maalintekoon.

– Sitä oli osalla koko ajan, mutta vähän liikaa peli meni siihen, että haettiin liian hienoa, kun oli paikkaa. Sellainen suoraviivaisuus ja tappamisen meninki puuttui. Sen takia peli päättyi tasan, Tapola sanoi.

Yllättävää kyllä Tapola piti haastattelussa tasatulosta joukkueelleen parempana kuin maalin tai kahden voittoa

– Se on toisaalta hyvä lähtökohta seuraavaan peliin, kun peli alkaa nollista. On helpompi mennä pelaamaan kuin jos olisi 1–0- tai 2–0-johdossa, Tapola järkeili.

Tapolan mukaan jatkuva kiekon hallinta muodostu pelin peli Tapparalle hankalaksi. 

– On vaikea pelata, kun peli ei ole normaali peli. Me olimme koko ajan kiekossa ja hyökkäsimme koko ajan. Pitää olla tappajan vaistoa koko ajan maalinteossa ja semmoista räväkkyyttä ja tehokkuutta. Nyt oli monella sellainen asia, että mentiin kulmiin ja haettiin jotain syöttöä tai jotain hienoutta ennen kuin, että olisi itse haluttu ratkaista peliä.

Lukko varamiehisenä

Myös Lukko eteni ottelussaan Müncheniä vastaan 2–0-johtoon, mutta se ei kestänyt. Toiseen osaan lähdetään 2–2- tuloksesta.

– Oli teemana, että lähdemme raikkaasti ja rohkeasti tekemään, ja että pitää pystyä mätsäämän Münchenin kamppailuun. Mielestäni oli loistavaa heittäytymistä, pelajat nauttivat siitä, päävalmentaja Marko Virtanen sanoi.

Lukko joutui otteluun varamiehisenä, ja mukana oli useita nuoria, joille CHL-kamppailu oli uran ensimmäinen. Kokemattomat nuorukaiset suoriutuivat hienosti.

– Moni pelaaja pelasi elämänsä kovimmassa paikassa. Se, että uskaltaa tehdä asioita, se on hieno katsoa.

Ratkaisevat toiset osaottelut pelataan 14. joulukuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja