Mainos

Taposta epäillyn jenkkifutarin rankka rikoshistoria: Kidutti uhriaan kuumilla grillipihdeillä

Oikeuden mukaan kuumilla grillipihdeillä kiduttaminen kesti tuntikausia.

Vuonna 1972 syntyneen tamperelaisnaisen taposta epäilty 35-vuotias mies on joutunut lukuisia kertoja tekemisiin poliisin kanssa. Hänet on myös tuomittu useita kertoja.

Kesäkuussa vuonna 2003 mies oli viettänyt aikaa neljän muun hengen kanssa mökillä Lohjalla. Illan mittaan oli saunottu, uitu ja grillattu makkaraa. Oikeuden asiakirjoista selviää, että iltaa oli vietetty hyvässä hengessä. Ilta päättyi kuitenkin yhden miehen raakaan pahoinpitelyyn.

Uhri kertoi oikeudessa menneessä nukkumaan puolenyön aikoihin. Hän oli kertomansa mukaan herännyt siihen, että 35-vuotias mies ja toinen mies potkivat häntä selkään. Tämän jälkeen miehet olivat polttaneet uhria tuntikausia nuotiolla kuumentamillaan grillipihdeillä eri puolille kehoa. Sillä välin kun grillipihtejä kuumennettiin nuotiossa toinen miehistä piti kiinni uhrista, ettei tämä päässyt pakenemaan. Uhrin mukaan pahoinpitely päättyi, kun miehet kyllästyivät.

Uhrille aiheutui pahoinpitelystä yleisasteeltaan keskivaikeiksi luokiteltavat laajalla kehon alueella olevat palovammat. Kaulan syvät ja leveät palovamma-alueet todettiin lääkärinlausunnossa potentiaalisesti jopa hengenvaarallisiksi. Vammoista jäi uhrille elinikäiset arvet.

Lohjan käräjäoikeus tuomitsi miehen kesäkuussa 2004 vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä. Tuomio pysyi myös hovioikeudessa.

Ilta-Sanomien mukaan miehen rikoshistoria yltää 2000-luvun alkuun. Hänellä on tilillään ryöstöjä, kotirauhan rikkomisia, maksuvälinepetoksia, vankilasta karkaamisia, laittomia uhkauksia, lukuisia pahoinpitelyjä ja ainakin yksi törkeä rattijuopumus.

Mies liittyi Tampereen Saintsin amerikkalaisen jalkapallon farmijoukkueeseen talvella.

Mies oli määrätty lähestymiskieltoon surmattua naista kohtaan

Tampereella taposta epäilty 35-vuotias mies oli myös määrätty lähestymiskieltoon uhria kohtaan. Surmattu nainen kertoi noin kuukausi sitten oikeudessa, että samassa osoitteessa hänen kanssaan asunut mies oli muun muassa pahoinpidellyt häntä.

Vuonna 1972 syntynyt uhri haki miehelle laajennettua lähestymiskieltoa Pirkanmaan käräjäoikeudelta viime kuussa. Pyynnössä nainen toivoi lähestymiskieltoa itsensä ja poikansa turvaksi, sillä mies oli naisen mukaan muun muassa pahoinpidellyt häntä, hajottanut omaisuutta hänen vuokraamassaan asunnossa ja soitellut öisin häiritseviä puheluita.

Mies oli jo aiemmin tänä vuonna määrätty laajennettuun lähestymiskieltoon naista kohtaan, mutta kielto jäi vain muutaman päivän mittaiseksi. Nainen pyysi itse lähestymiskiellon kumoamista vain kolme päivää sen voimaan astumisen jälkeen viime keväänä.

Poliisi löysi naisen surmattuna Tampereen Lielahdessa sijaitsevasta omakotitalosta sunnuntaina. Poliisi etsintäkuulutti naisen taposta epäillyn miehen. Hän jäi kiinni Nummelassa maanantai-iltana.  

Täydennetty juttuun tieto, että epäilty pelasi Tampere Saintsin farmijoukkueessa amerikkalaista jalkapalloa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.