Tapahtumien koronarajoitukset pysyvät ennallaan kaikkialla Suomessa

Aluehallintovirastot päättävät tänään tapahtumiin liittyvistä koronarajoituksista lokakuun osalta. Nyt voimassa olevat rajoitukset pysyvät voimassa kaikkialla Suomessa. 

Etelä-Suomen, Lounais-Suomen, Länsi- ja Sisä-Suomen, Lapin, Pohjois-Suomen sekä Itä-Suomen aluehallintovirastot tiedottivat tänään, että ne ovat päättäneet pitää voimassa syyskuussa voimaan tulleet, eli tälläkin hetkellä voimassa olevat koronarajoitukset tapahtumien suhteen.

Tällä hetkellä voimassa olevan määräyksen mukaan yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää rajatuissa ulkotiloissa ja sisätiloissa, jos tilaisuuksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) antamaa ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. 

Ohjeen olennaisimmat kohdat liittyvät 1-2 -metrin turvaväleihin sekä käsihygieniasta huolehtimiseen. Käytännössä tapahtumien järjestäjät vastaavat itse siitä, miten ohjetta sovelletaan. 

Aluehallintovirasto päätti tällä hetkellä voimassa olevista rajoituksista elokuun lopulla.

Juttua päivitetty ja korjattu 22.9.2020 kello 12.39: Lisätty maininta Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätöksestä. 

Aiemmin jutussa viitattiin Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoon virheellisesti Lounais- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastona. Kirjoitusvirhe korjattu.

Juttua päivitetty edelleen kello 13.34: Lisätty tieto siitä, että myös Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa tämänhetkisillä rajoituksilla lokakuussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja