Tapahtumatuottaja kiistää KymiRingin jättimäisen velka-arvion: "Summa on todellisuudessa merkittävästi suurempi"

Yrityssaneeraukseen maanantaina hyväksytyn KymiRing Oy:n velkataakka on paisunut ainakin noin 24,7 miljoonaan euroon. Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki kertoo MTV Urheilulle, että KymiRingin arvioima kahden miljoonan velka Lahden kaupungin omistamalle yritykselle on todellisuudessa merkittävästi suurempi.

KymiRingin velka Lahti Eventsille ei myöskään koostu pelkästään ennakkomaksuista, toisin kuin yritysselvityksessä kerrotaan.

– On huomioitava, että tämä kaksi miljoonaa on KymiRing Oy:n ilmoittama oma arvio. Summa on todellisuudessa merkittävästi suurempi, ja se koostuu neljästä eri osasta, Mäki selventää.

Lahti Eventsin saatavat koostuvat yrityksen toimitusjohtajan mukaan perutun MotoGP-osakilpailun peruutuskustannuksista, MotoGP-sopimussakosta, Hyvinkäälle siirretyn motocrossin MXGP:n sopimussakosta sekä kattosopimuksen mukaisista tapahtuma-alueiden ennakkovuokrista.

Tarkkoja summia Mäki ei tässä vaiheessa liikesalaisuuteen vedoten avaa. Neuvottelut yritysten välillä ovat edelleen kesken, ja ne käydään Mäen mukaan rauhassa loppuun. Jatkotoimet eivät ole Lahti Eventsin näkökulmasta poissuljettu vaihtoehto.

– Nyt me saatamme neuvottelut ensin päätökseen. Olemme kuitenkin varautuneet myös tarvittaessa ryhtymään oikeustoimiin.

Yhteistyön jatko arvioidaan myöhemmin

KymiRingin uhkaavasta maksukyvyttömyydestä huolimatta Lahti Events ei vedä tässä vaiheessa johtopäätöksiä yhteistyön jatkon tiimoilta.  

– Keskeneräiset asiat on ihan ensiksi selvitettävä. Sen jälkeen arvioidaan, onko yhteistyölle edellytyksiä tulevina vuosina. En lähde tässä vaiheessa spekuloimaan KymiRingin uskottavuutta, Mäki selventää.

Lahti Events on Lahden kaupungin omistama yritys. Toimitusjohtaja Mäki ei kerro yrityksen saaneen suoranaista painetta kaupunginhallitukselta viime päivinä.

– Olemme totta kai kuunnelleet myös omistajaa, ja pitäneet heidät tietoisena missä neuvotteluiden kanssa mennään.

Alkuviikosta motocrossin MXGP siirtyi KymiRingiltä Hyvinkäälle. KymiRingin kalenterissa on edelleen Lahti Eventsin tuottama rallycrossin osakilpailu elokuun lopulla. Tapahtuman kohtalosta tiedotetaan lähiaikoina.


Lue myös:

    Uusimmat