Tapahtumateollisuus vaatii: Koronapassin valmistelu toteutettava kiireellisenä

1:58
Elinkeinoministeri Lintilä: "Koronapassi tulee käyttöön syksyllä"

Valtioneuvosto päätti tänään koronapassin valmistelusta. Tapahtuma-ala vaatii nopeita toimia koronapassin toteuttamiseksi.

Tapahtuma-alan toimialajärjestö Tapahtumateollisuus ry edellyttää, että koronapassin valmistelu ja käyttöönotto toteutetaan kiireellisenä.

Koronapassilla on eri maissa mahdollistettu tapahtumien järjestäminen joko koronataudin sairastaneille, täysin rokotetuille tai negatiivisen testituloksen saaneille.

– Koronapassin valmistelu voidaan toteuttaa suoraviivaisesti ja nopeasti, sillä koronapasseja on jo käytössä monissa Euroopan maissa. Suomen on turha juuttua kysymyksiin, joihin on maailmalta löydettävissä toimivia ratkaisuja ja käytäntöjä, Tapahtumateollisuus ry:n puheenjohtaja Pekka Timonen kommentoi tiedotteessa.

Tapahtumateollisuus katsoo koronapassin tuovan tapahtuma-alalle toimintaedellytyksiä, vakautta ja ennakoitavuutta.

Järjestön mukaan passi mahdollistaisi tapahtumien järjestämisen ilman merkittäviä yleisörajoituksia ja vahvistaisi yleisön luottamusta erilaisten tapahtumien turvallisuuteen.

Tapahtumateollisuus ry vaatii toimia myös ennen koronapassin käyttöönottoa, jotta tapahtumien toimintaedellytykset lähiviikkoina varmistetaan.

Hallituksen koronapassia koskevasta kannasta kertoi julkisuuteen tänään muun muassa pääministeri Sanna Marin. Marinin mukaan toistaiseksi ei ole vielä varmaa, millaisella aikataululla passi voidaan saada käyttöön.

– Tietenkin valmistelutyötä pitää tehdä ja paljon on vielä avoimia kysymyksiä, joihin tarvitaan vastauksia, joten tässä vaiheessa on vielä mahdotonta luvata, että passi tulee tai milloin se tulee, pääministeri totesi.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja