Koronatartuntojen nousu herättää pelkoa yrittäjissä – koronapassi halutaan käyttöön nopealla aikataululla

8:33
Mari Laaksonen kertoo videolla, kuinka pitkään koronapassi tulisi olla voimassa Suomessa.

Suomessa keskustellaan koronapassista, joka on jo käytössä monessa muussa maassa. Myös Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen puoltaa vahvasti koronapassin käyttöönottoa nopealla aikataululla.

Laaksosen mukaan koronapassi tulisi ehdottomasti ottaa käyttöön myös Suomessa, jotta voimme turvata esimerkiksi ravintola ja tapahtuma-alojen toiminnan.

Laaksonen kertoo olleensa hämmentynyt jo viime keväänä siitä, että hallitus ei ottanut koronapassin käyttöönotosta kantaa.

– Nyt pitäisi hallitusta hoputtaa, koska tämä ei ole mitään rakettitiedettä, toteaa Laaksonen.

Pelkoa uusista rajoituksista

Viime viikkojen aikana on raportoitu korkeista koronatartuntaluvuista Suomessa. Tilanne herättää Laaksosen mukaan pelkoa erityisesti tapahtuma-alalla.

– Se [koronatilastojen nousu] näkyy suoraan siellä lippumyynnissä. Ihmiset ovat varovaisia ja pelokkaita siitä, että uskaltaako niihin tapahtumiin lähteä.

– Peräänkuulutan koronapassia, jotta saadaan niin sanottu vihreä linja tapahtumiin, ja tapahtumajärjestäjät pystyisivät ennakoimaan, minkälaisia tapahtumia pystytään järjestämään. Tässä vaiheessa ei ole missään nimessä varaa siihen, että tulisi minkäänlaisia uusia rajoituksia, alleviivaa Laaksonen.

Mikäli koronapassi päätetään ottaa käyttöön, tulisi se mahdollisesti voimaan loka-marraskuussa. Laaksonen kuitenkin toivoo, että asiassa kiirehditään.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja