Mainos

Tapaamispäivä sinetöity? Putin ja Trump kävivät puhelinkeskustelun – aiheina myös Syyria ja Pohjois-Korea

Venäjän ja Yhdysvaltojen presidentit ovat keskustelleet puhelimessa muun muassa Syyrian ja Pohjois-Korean tilanteesta sekä tulevasta tapaamisestaan, uutistoimisto Ria kertoo Kremlin mukaan.

Kremlin mukaan Vladimir Putin ja Donald Trump ovat aikeissa tavata ensimmäistä kertaa Trumpin valinnan jälkeen heinäkuun G20-kokouksessa Hampurissa.

Uutistoimisto Tassin mukaan Trump ja Putin vannoivat yhdistävänsä voimansa kansainvälistä terrorismia vastaan. Kaksikkoa haluaa työskennellä myös diplomaattisen edistyksen hyväksi Pohjois-Koreassa, jossa tilanne on ollut viime viikkoina tulenarka. Putin vetosi Trumpiin, että jännitteet Pohjois-Korean suhteen on saatava hellittämään.

Syyrian kriisin ratkaisemiseksi Putin ja Trump lupasivat Kremlin mukaan vauhdittaa maiden ulkoministerien, Sergei Lavrovin sekä Rex Tillersonin välistä yhteistyötä. Valkoinen talo tiedotti, että Syyrian kriisi on Trumpin ja Putinin mielestä "mennyt aivan liian pitkälle". Valkoisen talon mukaan puhelinkeskustelun aiheena olivat myös Syyrian turva-alueet.

Kremlin mukaan Putin kuvaili puhelua Trumpin kanssa rakentavaksi ja liikemiestyyliseksi.

Puhelinkeskustelu Trumpin ja Putinin välillä oli ensimmäinen sen jälkeen, kun Yhdysvallat teki ensimmäisen suoran ohjusiskunsa Syyriaan huhtikuun alkupuolella. Ohjusisku oli Yhdysvaltain vastatoimi Syyrian hallinnon epäillylle kaasuiskulle. Sekä Syyria että Venäjä ovat tuominneet iskun.

Kyseessä on kolmas kerta, kun Trump puhuu puhelimessa Putinin kanssa sen jälkeen kun hänestä tuli tammikuussa presidentti. Edellisillä kerroilla kaksikon keskustelut ovat koskeneet muun muassa äärijärjestö Isisin lyömistä sekä Pietarin huhtikuista metroiskua, jossa sai surmansa 15 ihmistä.

Putin tapasi tiistaina 2.5. Sotshissa Saksan liittokanslerin Angela Merkelin.

1:51

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.