Tanssii Tähtien Kanssa -tähtiopettajat keksivät uuden keinon opettaa tanssia: "Se on ollut käytännössä hyvän mielen tuottamista"

TTK-tähdet opettavat tanssia nyt myös etänä 4:53
TK-tähdet opettavat tanssia nyt myös etänä

Poikkeuksellisissa olosuhteissa tanssin opettaminen sujuu hyvin myös netin välityksellä.

Suositusta Tanssi Tähtien Kanssa -ohjelmasta tutut tanssinopettajat Matti Puro ja Katri Mäkinen vierailivat Uutisaamussa. Koronaviruspandemialla on ollut valtava vaikutus heidän työhönsä.

– Käytännössä meiltä loppuivat kaikki työt, koska tunteja ei pysty pitämään ja ihmiset eivät voi kokoontua. Olemme nyt pari sunnuntaita pidetty liveä Facebookin puolella, Puro kertoi MTV3-kanavan Uutisaamu-ohjelmassa.

Suorat Facebook-lähetykset ovat olleet suosittuja. Lähikontaktia sisältävät paritanssit on vallitsevan tilanteen takia jätetty pois.

– Sunnuntai-livessä on ollut soololattaria. Lähtökohtaisesti ajatus on se, että nyt hankalina aikoina kaikilla olisi mahdollisimman matala kynnys tehdä jotain liikuntaa ja nyt tanssimalla. Livessä on kaikkea muutakin hassunhauskaa, Mäkinen kertoi.

Mäkisen ja Puron mukaan livelähetysten pääasiallinen tarkoitus on tuottaa iloa osallistujilleen.

– Se on ollut lähinnä hyvän mielen tuottamista. Sitten ollaan kuvattu vähän tasokkaampaa videota. Niistä toivottavasti tulee tuloja, mutta käytännössä tulot ovat aika tiukassa, Puro totesi.

Koronaviruspandemialla on ollut suuri vaikutus molempien elämään. Kaikesta huolimatta Mäkinen löytää tilanteesta myös positiivisia aspekteja.

– Kalenteri on ihan tyhjä ja ties kuinka kauan, mutta onneksi näin ammattilaisena voi harjoitella itsenäisesti. Siitä ei tarvitse itselle maksaa. Kyllä hätä keinot keksii, Mäkinen kertoi hymyillen.

Lue myös:

    Uusimmat