Mainos

Tanskassa äänestetään Amsterdamin sopimuksesta

Tanskalaiset äänestävät tänään hyväksyvätkö he Euroopan unionin Amsterdamin kokouksen päätökset. Ei-äänten voitto merkitsisi käytännössä Tanskan putoamista unionin ulkopuolelle.

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan sopimuksen vastustajat ovat kirineet kannattajien etumatkaa, mutta asiantuntijoiden mukaan kannastaan epävarmoja on vielä niin paljon, ettei tulosta voi varmuudella ennustaa. Sopimusta kannattaa mielipidemittauksen mukaan 49,6 prosenttia tanskalaisista. Vastustajia on 40 prosenttia. 9,7 prosenttia äänestäjistä ei ole vielä päättänyt kantaansa.

Tanskan poliisi ilmoitti eilen olevansa täydessä valmiudessa mahdollisten katumellakoiden varalta. Kööpenhaminan poliisijohto kertoi, että poliisin mellakkavarustuksia on täydennetty mm. panssaroiduilla mellakka-ajoneuvoilla. Lisäksi katuesteiden ja rojun raivaamiseen erikoistunutta kalustoa on valmiina. Lehtitietojen mukaan pääkaupungin poliisivoimia on täydennetty yli tuhannella maaseutupoliisilla.

Kun Tanska viimeksi viisi vuotta sitten äänesti Maastrichtin sopimuksen puolesta, kärsi Kööpenhamina pahimmista mellakoista sitten toisen maailmansodan. Väkivaltaisuuksissa loukkaantui yli 40 ihmistä, joista suurin osa oli poliiseja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.