Tanskan ensimmäinen koronavirukseen sairastunut astui julkisuuteen – "Minä ja vaimoni olimme shokissa"

WHO nosti koronaviruksen riskiluokitusta hyvin korkeaksi – lääkäri kertoo, millaisia vaikutuksia viruksella on työpaikoilla 9:28
Video: WHO nosti koronaviruksen riskiluokitusta hyvin korkeaksi – lääkäri kertoo, millaisia vaikutuksia viruksella on työpaikoilla.

Jakob Tage Ramlyng sai kyseenalaisen kunnian olla Tanskan ensimmäinen varmistetusti koronavirukseen sairastunut henkilö. Mies kertoo Facebook-päivityksessään avoimesti sairausajastaan.

– Tuntuu uskomattomalta ajatella, että tulen olemaan vangittuna kahden viikon ajan, hän toteaa.

Tanskalaisella TV2-kanavalla työskentelevä Ramlyng sai tietää koronavirustartunnastaan viime torstaina. Virallisesti hän oli Tanskan ensimmäinen tartunnan saanut.

– Minä ja vaimoni olimme shokissa, kun Roskilden sairaalan lääkäri totesi, että koronaviruksen testitulos oli positiivinen. 

Hiihtolomalla Italian Lombardiassa

Ekstrabladetin mukaan mies on tällä hetkellä karanteenissa kotonaan. 

– Voin hyvin, vaikka minulla on päänsärkyä, kipeä kurkku ja yskää, mies kirjoittaa. 

Ramlyng oli ollut vaimonsa ja lapsensa kanssa Italian Lombardian alueella hiihtolomalla, mistä koronavirus oletettavasti tarttui häneen. Mies oli ollut normaalisti töissä vielä keskiviikkoon asti.

Viranomaiset pyrkivät tällä hetkellä tavoittamaan kaikki virukselle mahdollisesti altistuneet. Heitä voi olla satoja, sillä Ramlyng oli ehtinyt viettää Tanskassa kolme kokonaista päivää ennen lääkärille hakeutumista. 

Ramlyngin vaimon ja lapsen testitulokset olivat negatiivisia. 

Lue myös:

    Uusimmat