Tanskalaismies sukelsi 202 metriä yhdellä henkäyksellä – rikkonut aiemmin useita ennätyksiä ja pidättänyt hengitystään 22 minuuttia

0:56
Katso videolta, miltä ennätyksen rikkonut sukellus näytti.

Tanskalainen vapaasukeltaja Stig Severinsen teki historiaa Meksikossa, kun hän sukelsi 202 metriä veden alla yhdellä ainoalla henkäyksellä, CNN kertoo.

Severinsenin sukellus tapahtui viime marraskuussa, ja Guinness World Records on vahvistanut ennätyksen.

Hänellä on nyt hallussaan maailmanennätys pisimmästä vapaasukelluksesta avovesissä räpylää käyttäen. Aiempi ennätys oli 177 metriä, jonka sukelsi Carlos Coste vuonna 2016.

Severinsen, 47, on rikkonut useita maailmanennätyksiä. Veden alla Severinsen on pidättänyt hengitystään ennätysmäiset 20 minuuttia.

Vuonna 2012 hän rikkoi maailmanennätyksen pidättämällä hengitystään 22 minuutin ajan. Vuonna 2016 hänen ennätyksensä rikkoi espanjalainen Aleic Segura 24 minuutilla.

Pisimmän yhtäjaksoisen sukelluksen ennätys on nyt kuitenkin Severinsenin hallussa. Hän sanoo, ettei rikkonut pisimmän sukelluksen ennätystä vain henkilökohtaisen kunnian vuoksi. Hän haluaa käyttää saamaansa huomiota ympäristöasioiden edistämiseen.

– Paikka, jossa sukellus Meksikossa tapahtui, on yksi maailman ainutlaatuisimpia ja kauneimpia rannikkoja. Kuten monet muut paikat, sitä uhkaa muovijäte ja ihmisten elintavat ylipäätään, Severinsen sanoo.

Katso videolta artikkelin alusta, miltä ennätyksen rikkonut sukellus näytti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja