Mainos

Tanskalaiset juovat itsensä hengiltä

Joka kahdeskymmenes tanskalainen menehtyy alkoholin haittoihin. Tanskalaisnuoret ovat tutkimusten mukaan juoneet monena vuotena eniten alkoholia Euroopassa. Suomessa kehitys A-klinikkasäätiön mukaan samansuuntaista

Alkoholi tappaa yhden kahdestakymmenestä tanskalaisesta, tänään julkistettu tutkimus kertoo. Vaikka alkoholin aiheuttamat kuolemat ovat lisääntyneet, tupakointi vähentyy Tanskassa selvästi. Tutkimuksen mukaan tanskalaiset juovat 11,5 litraa puhdasta alkoholia henkeä kohti vuodessa. 1960-luvulla vastaava luku oli viisi litraa, ja vain yksi viidestäkymmenestä kuoli alkoholinkäytön vuoksi.

Erityisesti nuorten alkoholinkäyttö on lisääntynyt, tutkimus paljastaa. Tanskalaisnuoret ovat monena vuotena juoneet eniten alkoholia Euroopassa. -Nuoret juovat liikaa ja he juovat pidempään, Morten Wiberg Tanskan terveydenhoitohallinnosta sanoo. -Juhliminen alkaa usein torstaina ja jatkuu koko viikonlopun.

A-klinikkasäätiön mukaan Suomessa on tapahtumassa samanlainen muutos kuin Tanskassa. Alkoholi jää toiseksi enää vain sepelvaltimotaudille työikäisten miesten kuolinsyytilastoissa. Vuonna 2002 suomalaiset rikkoivat aiemmat ennätykset juomalla 9,3 litraa puhdasta alkoholia henkeä kohti.

(MTV3-STT-TT-Ritzau)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.