Mainos

Tanskalainen murhaekspertti: Sukellusvenemurhasta syytetty Madsen nautti tappamisesta ja uhrin nöyryyttämisestä

Tanskalainen entinen murhatutkija Kurt Kragh uskoo, että toimittaja Kim Wallin murhasta epäilty Peter Madsen nautti tappamisesta. Asiasta kertoo Aftonbladet.

Kargh toimi aiemmin Tanskan FBI:ksi kutsutussa poliisiryhmässä Tanskan poliisissa. Hänen mukaansa Madsen vaikuttaa mediatietojen perusteella psykopaatilta.

Kragh kertoo, että tapaus on ainutlaatuinen monin tavoin. Erityisen paljon hän kertoo pohtineensa teon motiivia: miksi Madsen tappaisi toimittajan sukellusveneessään?

"Psykopaateille tyypillistä"

Kraghin mukaan julkisuuteen tulleet tiedot esimerkiksi Madsenin tietokoneelta löydetyistä kidutusta ja murhaa käsitelleistä videoista kirkastavat teon taustoja.

– Kyse on vallasta ja tappamisen tuomasta kiihkosta. Murhaaja nauttii tappamisesta ja uhrin nöyryyttämisestä, mikä on psykopaateille tyypillistä, Kragh kertoo.

Hän kuvailee kyseisenlaista mieltymystä hyvin poikkeukselliseksi, ja kuvailee psykopaatteja ihmisiksi, joilla ei ole omaatuntoa tai jotka eivät tunne mitään toisia ihmisiä kohtaan.

Madsenin puheet tämän palattua Tanskan maaperälle Wallin kuoleman jälkeen saatiin kameralle. Juttu jatkuu videon jälkeen.

1:21

Voinut pohtia tekoa jo vuosia

Jos kyseessä on seksuaalinen motiivi, voi ihminen Kraghin mukaan ajatella ja kuvitella tekoa fantasianaan vuosienkin ajan. Jotkut lopulta toteuttavat kuvitelmansa, kun taas jotkut fantasioivat murhan kaltaisista rikoksista, mutta eivät koskaan tee mitään.

Kurghin mukaan ihminen voi siis kuvitella ja pohtia henkirikosta vuosia ennen päätöstä teon toteuttamisesta.

– Sellaiset ihmiset ovat uskomattoman vaarallisia, hän toteaa.

Wallin ruumiinosia löydettiin tapahtuman jälkeen merestä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

0:27

Madsen kiistää murhan, myöntää paloittelun

Hän myös arvelee, että Madsenin kaltaisesta miehestä voi olla vaikea saada puristettua tunnustusta. Psykopaatti ei pode huonoa omatuntoa eikä ota vastuuta teoistaan, vaan syyttää muita oikeuttaakseen tekonsa.

Madsen on kiistänyt henkirikoksen. Hän väittää Wallin kuoltua painavan luukun osuttua naista päähän. Madsen kertoo haudanneensa naisen turman jälkeen mereen. Hän myös myöntää paloitelleensa ruumiin. Madsenin tarina on kuitenkin muuttunut tutkinnan aikana lukuisia kertoja.

Tekstiviesti tukee murhaa

Muutamaa päivää ennen henkirikosta Madsen oli lähettänyt rakastajattarelleen tekstiviestin, jossa hän kertoi suunnitelmasta murhata joku sukellusveneessä.

Rakastajatar oli kuvitellut kyseessä olevan vitsi. Sukellusveneestä löydettiin sittemmin välineistöä, jonka perusteella Madsenin uskotaan suunnitelleen tekoa etukäteen.

2:05

1:50

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.