Mainos

Ruotsalainen rikosguru Kim Wallin kuolemasta: Todisteet vahvistavat teoriaani – Madsen tuomitaan murhasta elinkautiseen

Tanskalainen sukellusvenekeksijä Peter Madsen ei tule pääsemään vapauteen pitkään aikaan, ennustaa ruotsalainen rikosexpertti Leif GW Persson. 30-vuotiaan ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhasta epäilty Madsen odottaa parhaillaan varsinaisen oikeudenkäntinsä alkua telkien takana. 

Rikoslegendan maineessa oleva kriminologian professori ja kirjailija Leif GW Persson kirjoittaa Expressenissä julkaistussa kolumnissaan olleensa tällä viikolla Kööpenhaminassa opiskelemassa lähemmin journalisti Kim Wallin outoon kuolemaan johtaneita yksityiskohtia.

Persson kertoo tutustuneensa huolellisesti Madsenin rakentamaan sukellusveneeseen, rekonstruoineensa Madsenin matkan Öresundiin torstai-illasta perjantaihin 10.-11. elokuuta, käyneensä tapahtumapaikoilla ja tutustuneensa myös oikeusmateriaaliin.

Perssonin mukaan kaikki hänen havainnoimansa ja myös eilen mereltä tehdyt uudet löydöt vahvistavat hänen aiemmin esittämäänsä käsitystä siitä, että Madsen surmasi Wallin, paloitteli hänen ruumiinsa ja heitti osat mereen.

Todisteen tukevat aiempaa teoriaa

Tanskan poliisi kertoi eilen, että sukeltajat ovat löytäneet merestä Kim Wallin pään ja jalat sekä hänen vaatteitaan, kengän ja veitsen. Wallin päätön ja raajaton torso oli nostettu merestä jo aiemmin.

Oikeuslääketieteellisen tutkimuksen mukaan Wallin pää ja ruumiinosat on "amputoitu" torsosta sahan avulla, Persson kirjoittaa. Ruumiista on löydetty myös 15 veitseniskua, jotka Wallia tutkineiden oikeuslääkäreiden mukaan on tehty samanaikaisesti tai pian kuoleman jälkeen.

Perssonin päätelmä on, että Wall tapettiin torstai-iltana 10. elokuuta kello 22-00 välillä seksuaalisin ja sadistisin motiivein. Sen jälkeen ruumis paloiteltiin ja ruumiinosat heitettiin mereen lähellä paikkaa, jossa murha tapahtui. Myös Wallin vaatteet ja rikosvälineet päätyivät mereen.

Perssonin mukaan tämän jälkeen Madsen itse upotti rikospaikan eli sukellusveneensä.

Madsenin kertomus on muuttunut

Madsen on myöntänyt, että Wall kuoli sukellusveneessä, mutta on kiistänyt olleensa osallinen kuolemaan. Ensimmäisissä kertomuksissaan Madsen väitti jättäneensä ruotsalaistoimittajan maihin noin kello 22.30 Kööpenhaminassa. Tämän jälkeen hän kertoi lähteneensä ajelulle vielä itsekseen, kunnes "menetti" sukellusveneensä perjantaiaamuna teknisen ongelman takia.

Myöhemmin Madsen muutti kertomustaan ja sanoi, että Wall oli kuollut onnettomuudessa, minkä jälkeen Madsen omien sanojensa mukaan joutui paniikkiin ja heitti ruumiin mereen. Ruumiin vammoista Madsen ei tiedä mitään, vaan niiden on pitänyt hänen mukaansa syntyä mereen hautaamisen jälkeen.

Madsenin tietokoneelta puolestaan on löydetty poliisitutkimuksissa videoita, joilla naisia kidutetaan ja tapetaan.

Perssonin mukaan Wallin vammat ovat sellaisia, että murhan todennäköisyys on 99 prosenttia. Kun vielä Wallin vaatteita, kengät ja veitsi löydettiin samasta kassista, uskoo Persson, että Madsen tuomitaan murhasta elinkautiseen vankeuteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.