Näin Peter Madsen pakeni tarkasti vartioidusta vankilasta panttivanki otteessaan – "Meillä on ollut täysin epätavallinen tilanne"

4:04
Peter Madsen otti panttivangin ja yritti paeta vankilasta – tämä kaikki tapauksesta tiedetään.

Toimittaja Kim Wallin murhasta elinkautista vankeutta istuva Peter Madsen yritti paeta vankilasta tänään aamupäivällä noin kello 11 Suomen aikaa. Hänet saatiin kiinni noin kolme tuntia myöhemmin. Tapahtumia koskeva tiedotustilaisuus järjestettiin tänään iltapäivällä. 

Tiedotustilaisuudessa puhuivat Herstedsvesterin vankilan johtaja Hanne Høegh Rasmussen ja poliisitarkastaja Mogens Lauridsen.

Poliisi selvitti tiedotustilaisuudessa päivän tapahtumien kulkua ja kertoi muutamia uusia tietoja.

Poliisi kertoi Madsenin paenneen vankilasta ottamalla vankilassa toimineen psykologin panttivangiksi ja uhanneen tätä pistoolia muistuttavalla aseella ja vyöllä, jossa hän sanoi olevan pommin. Poliisi sanoi tiedotustilaisuudessa, että kummankaan ei uskota olleen aitoja.

Ennen kiinniottoaan Madsen lähti pakenemaan valkoisella pakettiautolla, jonka kuljettaja on tavoitettu. Häntä ei ole vielä kuulusteltu "kielellisten haasteiden" takia. Tällä hetkellä kuljettajan ei kuitenkaan uskota olleen paikalla suunnitelmallisesti. Poliisi jatkaa tapahtumien tutkintaa.

1:24
Toimittajan murhasta elinkautiseen tuomittu Peter Madsen pakeni hetkeksi vankilasta.


klo 17.21: Tanskan oikeusministeri Nick Hækkerup kutsuu Twitterissä Madsenin pakoa "erittäin vakavaksi" Oikeusministeriö on pyytänyt vankilalta selivtystä siitä, miten Madsen pääsi pakoon.

klo 17.01Lyhyehkö tiedotustilaisuus on päättynyt. Poliisi jatkaa tapahtumien tutkintaa.

klo 17.00 Rasmussen: Vielä ei ole tiedossa, aiotaanko Madsenia pitää Herstedsvesterin vankilassa jatkossakin.

klo 18.56Lauridsen: Pakettiauton kuljettaja ei puhu tanskaa. Poliisin mukaan kuulemisessa on ollut "kielellisiä haasteita"

klo 18.53 Lauridsen: Madsen nousi valkoiseen pakettiautoon päästyään ulos vankilasta. Poliisi ei usko, että häntä olisi autettu pakenemisessa. Poliisi kuulee pakettiauton kuljettajaa myöhemmin.

klo 18.50: Lauridsen: Madsenilla oli myös vyö, joka muistutti pommivyötä. Poliisin mukaan molemmat esineet olivat kuitenkin vaarattomia. Pommikoira on tutkinut vyön, eikä mikään viittaa siihen, että vyössä olisi ollut räjähdysaineita.

klo 16.46: Lauridsen: Madsen oli aseistautunut pistoolia muistuttavalla esineellä. Emme kuitenkaan usko, että se oli pistooli.

klo 16.38. Rasmussen: - Meillä on ollut täysin epätavallinen tilanne. Kukaan ei loukkaantunut fyysisesti, mutta psyykkistä stressiä on aiheutunut. Me huolehdimme vankilassa olleesta henkilökunnasta.

Ekstrabladetin tietojen mukaan Madsen päästettiin poistumaan Herstedsvesterin vankilan portista, sillä panttivanki oli vartijoiden mukaan "ilmeisessä hengenvaarassa".

Madsen otettiin kiinni piirityksen jälkeen noin 850 metrin päässä Herstedsvesterin vankilasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja