Tänne suomalaiset haluavat kesälomalla – tutut kohteet kärjessä

Suomalaiset matkustavat myös tänä kesänä mieluiten Turkkiin ja Rodokselle. Malta ja Costa del Sol ovat myös suosituimpien kesälomakohteiden listalla. Euroopan suurkaupungeista suosituimmat ovat Lontoo, Pariisi, Berliini ja Praha.

Selvänä ykkösenä Tjäreborgin kesämatkojen varaustilastoissa on Turkki, jonne on myyty yhtä paljon kesämatkoja kuin vastaavana aikana viime vuonna. Suosituimmat lomakohteet Turkissa ovat aikaisempien vuosien tapaan Alanya ja Side. Rodokselle on myyty 35 prosenttia enemmän matkoja kuin viime vuonna vastaavana aikana. Muut suosituimmat Kreikan kohteet ovat Kreeta, Thassos, Kos ja Lefkas sekä Manner-Kreikassa sijaitseva Parga. Myös kiinnostus perinteisiä suosikkikohteita Mallorcaa sekä Bulgarian Sunny Beachiä ja Kultahietikkoa kohtaan on noussut selvästi. Molempien varausaste on noin 10 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna, Tjäreborgilta kerrotaan.

Malta ja Costa del Sol suosituimmat kohteet yhdistää ranta- ja kaupunkiloma

Perinteisten tilauslennolla tehtävien valmismatkojen rinnalle ovat nousseet vahvasti Etelä-Euroopan lomakohteet ja kaupungit, joissa voi viettää samanaikaisesti kaupunki- ja rantalomaa. Yhä useampi lentoyhtiö tarjoaa nykyään suoria reittilentoja tai muuten hyviä yhteyksiä suosittuihin ranta- ja kaupunkilomakohteisiin ja tämä on osaltaan vaikuttanut matkustustrendien muutokseen. Malta, Costa del Sol ja Nizza kiinnostavat suomalaisia erityisen paljon. Costa del Solilla kiinnostavimmat lomakohteet ovat Torremolinos ja Fuengirola. Muita hyvin suosittuja ranta- ja kaupunkilomakohteita ovat Dubrovnik ja Split Kroatiassa sekä Algarve Portugalissa.

Lontoo, Pariisi, Berliini, Praha ja Rooma ovat suosituimmat kaupunkilomakohteet

Ylivoimaisesti eniten myyty kaupunkikohde on vuosi vuoden jälkeen Lontoo. Myös Pariisi houkuttelee suomalaisia ympäri vuoden ja varsinkin keväällä, kesällä ja syksyllä lapsiperheet yhdistävät Pariisin lomaan parin päivän vierailun Disneyland Resort –huvipuistoon. Muut suosituimmat kaupunkikohteet kesällä ovat Berliini, Praha ja Rooma.

Kesällä matkustetaan myös kaukolomakohteisiin

Moniin kaukokohteisiin on edullisempaa matkustaa kesällä kuin talvella. Ilmasto saattaa myös olla parempi kesällä kuin talvella ja esimerkiksi Balilla on kesällä aurinkoisempaa ja kuivempaa kuin talvella. Tjäreborgilla suosituimmat kaukokohteet ovat kesällä Malediivit ja Bali.

Yhä useampi haluaa kokea kesälomalla monta eri kohdetta

Risteilyt ovat nyt selvästi suomalaisten suosiossa ja kesällä tehtäviä Välimeren risteilyjä on myyty runsaasti. Myös talven Karibian risteilylle on tullut varauksia ennätysmäärä verrattuna edellisvuoteen. Ensi talvena Tjäreborgilla uutuutena ovat Dubaista lähtevät risteilyt, jotka alkavat joulukuun alussa.

– Risteily on paras lomavaihtoehto silloin kun haluaa nähdä ja kokea mahdollisimman paljon. Risteilymatkojen myynti on ylittänyt kaikki odotuksemme. Kesän risteilyistä suosituimpia ovat Barcelonasta ja Roomasta lähtevät risteilyt. Risteilyt ovat sekä perheiden että pariskuntien suosiossa. Esimerkiksi Turun telakalla rakennetussa maailman suurimmassa Allure of the Seas –risteilyaluksessa on 18 kantta ja laiva tarjoaa lukuisia aktiviteetteja niin lapsille kuin aikuisille. Allure of the Seas risteilee kesällä kahdella läntisellä reitillä Välimerellä, joista toinen alkaa Barcelonasta ja toinen Roomasta, kertoo Tjäreborgin tuotepäällikkö Jessica Virtanen.

Lähde: Tjäreborg

Lue myös:

    Uusimmat