Mainos

Tankkerilaiva pullollaan öljyä ja bensaa paloi Meksikonlahdella

0:51

Valtava tankkerilaiva, jolla oli lastina yli satatuhatta tynnyriä öljyä ja polttoainetta paloi Meksikonlahdella viikonloppuna.

Meksikon valtio-omisteisen öljy-yhtiö Pemexin Burgos-tankkeri syttyi tuleen lauantaina. Tulipalo saatiin sammutettua myöhään paikallista aikaa sunnuntaina. Tankkerin miehistö evakuoitiin laivalta onnistuneesti. 

Laiva syttyi tuleen Veracruzin satamakaupungin ulkopuolella. Sammutustöissä olivat mukana Pemex-öljy-yhtiön henkilökuntaa, merivartiosto ja palomiehiä ympäri Meksikoa. Asiantuntija-apua palon sammuttamiseen saatiin Yhdysvalloista Texasista. Pemexin tiedottaja kertoo uutistoimisto AFP:lle, että yhteensä noin sata ihmistä sammutti paloa. 

Yhtiön mukaan palossa ei päätynyt mereen öljyä tai muita polttoaineita. Yhteensä laivassa oli noin 160 000 tynnyriä öljyä, dieseliä ja bensaa. Laivaston edustaja Antonio Chedraui sanoi taas aikaisemmin, että myös merivedessä oli nähty liekkejä, joka kertoo siitä, että polttoainetta on vuotanut. Chedrauin mukaan Pemex hidasteli sammutustöissä ja öljypuomien levittämisessä aluksen ympärille.

Öljy-yhtiön toimitusjohtaja Jose Antonio Anayan mukaan ympäristöviranomaiset ovat varmistaneet, että tankkerilaivasta ei ole vuotanut tai vuotamassa öljyä mereen. Laiva on varmuuden vuoksi ympyröity öljypuomein. 

Tulipalon syttymisen syy laivassa on yhä epäselvä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.