Tangokuningas Mäkimattila: Soittajan vaimolla on tylsä rooli

Kiireistä keikkaelämää viettävä tuore tangokuningas Kyösti Mäkimattila vakuuttaa, että puoliso on tottunut rooliinsa muusikon vaimona.

Kyösti Mäkimattila kruunattiin heinäkuussa Seinäjoella Tangokuninkaaksi. Siitä lähtien miestä on viety ympäri Suomen, mutta tämä ei ole ollut uutta kokeneelle muusikolle. Mäkimattila tunnetaan myös Varjokuva-bändistä, jonka kanssa hän on keikkaillut noin kymmenen vuoden ajan.

– Onhan tämä rankkaakin ollut, mutta kesät tuli aina samaan tapaan kierrettyä Varjokuvan kanssa. Heitimme noin 150 keikkaa vuodessa. Siinä jää kuitenkin myös monta keikatonta päivää niin voi verrata toimistotyöläisen elämään, ehtii sitä kotonakin käymään.

– Eihän tässä muuten ole tilanne muuttunut, kuin että julkisuus on tullut lisäksi. Siitä ei mene kuuppa mitenkään sekaisin.

Mäkimattila kokee, että vaikka tangokuninkuus tuo paljon uusia mahdollisuuksia, ei hänen työkuvionsa ole muuttuneet niin suuresti. Niinpä tittelin tuoma rumba ei ole tullut sokkina myöskään Mäkimattilan vaimolle tai parin kolmelle lapselle.

– Vaimo on tottunut olemaan soittajan vaimo. Ei hänen arkensa paljon kostu saamistani kukkapuskista, joten tosi tylsä roolihan se on. Eikä se arki ja pyykinpesu ja siivous ole mihinkään muuttunut. Olen kuitenkin harjoitellut hemmottelua ja tiedän mistä vaimo pitää.

Musiikkibisneksessä parisuhteita usein koetellaan pitkillä keikkamatkoilla ja innokkaiden fanien kohtaamisilla. Mäkimattila toteaakin nähneensä uran aikana monenlaisia tapauksia.

– Mustasukkaisuus ei sovi tähän ammattiin millään muotoa. Olen seurannut tilanteita läheltä ja nähnyt, että kotiasiat pitää olla kondiksessa.

Mäkimattila kertookin viettävänsä keikkojen lisäksi myös mahdollisimman paljon aikaa perheen kesken.

– Meillä vain viikonlopun rytmi on vähän erilainen, eli keikkojen jälkeen maanantai ja tiistai ovat sitten niitä kyläilypäiviä ja perhearkea, laulaja kuvailee.

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat