Tangokuningas Mäkimattila: Opinnot käyntiin välivuodella

Kiireinen tuore tangokuningas paahtaa sellaista tahtia keikoilla, ettei opintojen aloittaminen ole mahdollista ainakaan vielä tässä vaiheessa.

Heinäkuussa Seinäjoen Tangomarkkinoilla Tangokuninkaaksi kruunattu Kyösti Mäkimattila, 37, on nauttinut täysillä kiireisestä keikkakesästään. Kokenut muusikko ehti jo tottua tiukkaan keikkatahtiin Varjokuva-bändin kanssa, joten keikkoja täynnä oleva kesä on sujunut omalla painollaan.

– Töitä on paljon ja niitä on ollut kiva tehdä. Viime viikolla oli kuusi keikkaa ja tällä viikolla on viisi. Vähän tämä hirvittää, sillä syyskuun loppuun mennessä pitäisi olla tulevan levyn lauluosuudet purkitettuna ja syyskuussa minulla on 16 keikkaa. Ei taida lomaa näkyä, Mäkimattila naurahtaa.

Samoihin aikoihin kruunauksen kanssa Mäkimattila sai tietää, että hänet on hyväksytty opiskelemaan Humanistisen ammattikorkeakoulun kulttuurituottaja-linjalle Turkuun. Työkokemusta kulttuurialalta omaava muusikko haaveili saavansa jossain vaiheessa paperit kouraan, mutta muusikon uran vuoksi hän on joutunut siirtämään opintojaan.

– Tein vähän kuten Uuno Turhapuro, joka meni töihin, jotta pääsisi lomalle. Minä siis otin vastaan opiskelupaikan, mutta aloitan välivuodella. Tässä vaiheessa ei vain yksinkertaisesti ollut mitään mahdollisuutta aloittaa opintoja.

Mäkimattilan opinnot olisivat vielä painottuneet viikonloppuihin.

– Eihän sellainen läsnäolo sovi muusikolle mitenkään. Saapa nähdä onko minulla ikinä mahdollisuuksia aloittaa opintoja. Tulevan vuoden aikana varmasti asiat selkenevät.

– Kyllä minä vielä tutkinnon tarvitsen, jotta voin tehdä jotain muuta sitten siinä vaiheessa, kun väsyn kiertämiseen.

Tosin tangokuninkaan fanien on turha pelätä pitkään alalla vaikuttaneen Mäkimattilan lyövän hanskoja tiskiin vielä hetkeen.

– Elän nyt unelmaani ja nautin uudesta roolistani täysillä, en ole koskaan ollut työn äärellä näin onnellinen, tangokuningas innostuu.

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat