Kingston Wallin keulakuvan itsemurha jätti nuorelle miehelle trauman: "Minun oli pakko tutkia syvemmin, mistä tässä bändissä on kyse"

Kingston Wallin keulakuvan itsemurha jätti nuorelle miehelle trauman, joka jalostui kirjaksi 9:30
Tietokirjailija Kimmo Aroluoma kertoo suhteestaan Kingston Wall -yhtyeeseen.

Tietokirjailija Kimmo Aroluoma sanoo kirjoittaneensa kirjan Kingston Wallista pääasiassa itsensä takia.

Kimmo Aroluoman teos Kingston Wallin perintö julkaistaan torstaina 19. tammikuuta. Aroluoma kertoi kirjan taustoista Viiden jälkeen -lähetyksessä keskiviikkona.

– Tein kirjan itseni takia. Olin mukana bändin tribuuttikiertueella vuonna 2019. Nuorison into keikoilla iski minuun kovaa. Ymmärsin, että oma nuoruuteni bändi ei jäänyt reliikiksi, vaan sen musiikki on suositumpaa kuin koskaan. Minun oli pakko tutkia syvemmin, mistä tässä bändissä on kyse, Aroluoma kertoi.

Kingston Wall oli suomalainen rock-yhtye, joka soitti psykedeelistä ja progressiivista rockia. Bändin seitsemänvuotinen ura loppui vain noin puoli vuotta viimeisen albumin, Tri-Logy, julkaisemisen jälkeen bändin keulakuvan, Petri Wallin, traagiseen itsemurhaan heinäkuussa 1995. Kimmo Aroluoma kertoo kuoleman aiheuttaneen trauman. Hän ei voinut kuunnella Kingston Wallin musiikkia vuosikausiin.

Olin aika herkässä iässä. Olin 22, kun Tri-Logy tuli. Ymmärsin jälkikäteen, että silloin oltiin laman jälkimainingeissa. Tunsin aika monta, jotka eivät selvinneet siitä aikakaudesta, eivätkä päässeet nauttimaan aikuisuuden hedelmistä. Ehkä se oli se trauma.

Kingston Wall julkaisi taipaleensa aikana kolme studioalbumia. Yhtyeen keikat olivat musiikillista juhlaa ja soittamisen taidonnäyte. Petri Wallin lisäksi yhtyeessä olivat mukana basisti Jukka Jylli sekä rumpali Sami Kuoppamäki, joka liittyi bändiin vuonna 1990.

Yhtyeen suosio jatkuu

Traagisen tapahtuman jälkeen Kingston Wallin musiikkia on julkaistu uudelleen sekä soitettu uusilla kokoonpanoilla. Sekä levyt että keikat ovat vielä vuosienkin jälkeen myyty loppuun hetkessä.

Suosio mitä ilmeisimmin jatkuu, sillä levy-yhtiö Warner Music tiedotti julkaisevansa bändin tuotannon uusiksi miksattuna ja masteroituna versiona. Lisäksi julkaistaan livemateriaalia vuoden 2019 Kingston Wall by J.Jylli, Kuoppis & Brothers Von Hertzen -kiertueelta.


Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Viiden jälkeen joka arkipäivä kello 16.58 MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomossa

Video alla: Uutisjuttu vuodelta 2014: Petri Wallin elämästä julkaistiin kirja vuonna 2014 – legendaarisen Kingston Wallin taipale päättyi keulahahmon traagiseen itsemurhaa

Petri Wallin elämästä julkaistiin kirja vuonna 2014 – legendaarisen Kingston Wallin taipale päättyi keulahahmon traagiseen itsemurhaan 2:18


Lue myös:

    Uusimmat