Mainos

Ennätyslämpö jatkuu kesäkuulle! Kunnon sateita saadaan etelässä odottaa kauan – viikon "viilein" päivä nähtiin jo

3:30

Kun viime vuoden toukokuussa jännitettiin, nouseeko lämpötila kymmenen asteen yläpuolelle, on tämä toukokuu ollut täysin erilainen. Poikkeuksellisen lämpimät lähipäivät saavat jatkoa loppuviikolla, kertoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Eilen oli viikon viilein päivä, joka sekin oli lämmin. Tänään jäädään lähelle kahtakymmentä astetta. Sunnuntaina korkeapaine tulee jälleen Suomen ylle.

– Kylmän ilman virtaus on heikkenemässä, ja korkeapaine tulee meille uudestaan päälle.

Lämmin sää jatkuu ensi viikon alkupuolella.

– En ihan usko kolmeenkymmeneen asteeseen alkuviikosta, Pouta sanoo.

Lakkiaisviikonloppukin lämmin – tosin sateita saattaa tulla vähän

Ensi viikon keskiviikosta alkaa epävarmempi tilanne.

– Vielä ei tiedä, kuinka voimakkaasti pohjoisesta tulee kylmää ilmaa ja kuinka etelään.

Viikon päästä olevasta lakkiaisviikonlopustakin on tämän hetkisen tiedon mukaan tulossa lämmin ainakin etelässä. Pohjoisessa voi tosin päättäjäisviikonloppuna tulla sateita.

– Etelässä on pieni kuurosateen riski. Voi tulla joku ravakka kuuro, mutta se on aika epätodennäköinen mahdollisuus. Pohjoisessa sade on aika todennäköistäkin.

Lämpö jatkuu ensi kuussa – toisella viikolla ollaan ehkä lähellä normaalikesää

Ennätyslämmin toukokuu jatkuu ensi kuun puolelle. Kesäkuun ensimmäiseltä täydeltä viikolta eteenpäin ennusteet käyvät kuitenkin epävarmoiksi.

Tuore kuukausiennuste näyttää siltä, että Suomen koillispuolelle tulee matalapaine ja luoteispuolelle Pohjois-Atlantille korkeapaine.

– Meille tulisi kylmempää ilmaa pohjoisesta. Tuo kylmä ilma viilentää varsinkin pohjoista ja etelässä saatetaan olla aika lähellä normaalia, keskimääräistä kesää. Vielä tuokin viikko näyttäisi aika sateettomalta. Sen jälkeen ei kuukausiennusteessa ole mitään signaalia mihinkään suuntaan. Se hyvä puoli tässä on, että jos meillä on näin valtava korkeapaine, joka on ollut ja möllöttänyt siinä pitkän aikaa, niin se yleensä sinnittelee paikallaan pidempään, kun mitä ennusteet näyttävät, Pouta sanoo.

Korjaus klo 8.26: Viikon kylmin päivä oli eilen torstaina, ei tänään perjantaina, kuten jutussa alunperin väitettiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.