Mainos

Ensi viikon sää näyttää karulta: Päivä päivältä kylmenee, valmistujaispäivänä lämmintä alle 10 astetta

Lämpimistä kesäsäistä haaveileville tulee ensi viikolla kylmää vettä – ja jopa lunta – niskaan. MTV Uutisten meteorologin Markus Mäntykannaksen mukaan sää kylmenee entisestään ja osaan maata saattaa sataa jopa lunta.

– Ensi viikon säitä eivät riitä edes adjektiivit kuvaamaan, Markus Mäntykannas naurahtaa.

Sää kylmenee alkavalla viikolla päivä päivältä.

– Vielä huomenna maanantaina voidaan päästä etelärannikolla 20 asteeseen ja sää on aurinkoinen, mutta siitä alkaa alamäki kohti loppuviikkoa. Pohjoisessa tulee jo huomenna lumi- ja räntäkuuroja. Pohjoisessa koko viikko erittäin kolea. Ensi yön jälkeen Koillismaan suunnalla voi olla valkea aamu, eli siellä lunta voi tulla enemmänkin, Mäntykannas kertoo.

Tiistaina ja keskiviikkona Etelä-ja Keski-Suomen yli itään kulkee pari sadealuetta.

– Tässä vaiheessa sade tulee vielä vetenä. Pohjoisessa lumi- ja räntäkuurot jatkuvat. 15 asteeseen pääseminen alkaa tehdä etelässäkin silloin jo tiukkaa.

Viikon kylmimmät päivät ovat Mäntykannaksen mukaan torstai ja perjantai.

– Meille käy silloin voimakas tuuli kylmimmästä mahdollisesta suunnasta, eli koillisesta Vienanmereltä. Suuressa osassa maata on pilvistä. Keski-Suomen tilanne on vähän auki, mutta voi olla, että Itä- ja Keski-Suomeen tulee ihan reippaasti räntää tai vettä, ehkä paikoin peräti lunta. Lämpötilat ovat viiden asteen vaiheilla, paikoin jäädään jopa lähelle nollaa.

Mäntykannaksen mukaan toukokuun loppu ja kesäkuun alku ovat sään puolesta harvinaisen karuja.

– Ainakin kesälomalle jäävien puolestaan vähän harmittaa. Torstai, perjantai ja lauantai näyttävät toivottomilta siinäkin mielessä, että lauantaina on päättäjäispäivä. Koko maassa lämpötila on silloin alle kymmenessä asteessa ja taivaalta tulee paikoin vettä, ehkä räntääkin. Sunnuntaina päästään jo yli kymmeneen asteeseen.

Lämpöaaltoa ei ole sen jälkeenkään tiedossa, mutta sään pitäisi vähän lämmetä.

– Sekä eurooppalainen että amerikkalainen malli näyttävät siltä, että ensi viikon jälkeen Suomeen vahvistuisi korkeapaine ja sää muuttuisi lämpimämpään ja aurinkoisempaan suuntaan, mutta mitään kunnon lämpöaaltoa ei ole sittenkään näköpiirissä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.