Tänään kannattaa pysytellä pois tien päältä, jos mahdollista – Pekka Pouta: "Tampere ja Helsinki ovat vakavissa keliongelmissa"

3:04
Tänään kannattaa pysytellä pois tien päältä, jos mahdollista. Katso tarkempi ennuste!

Pöllyävä pakkaslumi tekee ajokelistä paikoin jopa erittäin huonon.

Tiistaina sääkarttoja leimaavat runsaat lumisateet sekä kylmyys. Satava, kevyt pakkaslumi pöllyää teillä ja tekee ajokelistä hankalan. Myös raideliikenteellä saattaa olla vaikeuksia.

– Onneksi tuolla teillä ei ole kauheasti ruuhkaa. Ainakin Tampere ja Helsinki ovat vakavissa keliongelmissa, sen verran lunta tupruttaa, meteorologi Pekka Pouta kertoo.

Muuten sää on Poudan mukaan hienoa kevättalvista säätä, vaikkakin hyvin kylmää. Kuhmossa mitattiin viime yönä miltei talven kovin lukema, -38,9 astetta, joka jäi paikallisesti talven kaikkein kylmimmästä lukemasta kaksi kymmenystä.

– Illalla etelän pyry on Suomen eteläpuolella, ja ensi yö on laajalti kylmin yö ennen ensi talvea etelä- ja keskiosassa maata.

Kaikista kovin lumisade on aika kapealla vyöhykkeellä, joka ulottuu Tampere–Helsinki-linjan itäpuolelle, mutta sade alkaa vähitellen painua etelään ja lounasta. Vaasan seudulla enin sade alkaa olla ohitse.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja