Mainos

Tamperelaissairaalan vakava virhe leikkaussalissa: Joku aivasti ja perusterve nainen kuoli

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston mukaan tänään Tampereella ilmi tullut yksityisen lääkäriaseman vakava virhe ja sen taustalla ilmeisesti oleva tilanne on äärimmäisen harvinainen.

Tampereella on kuollut nuorehko nainen saatuaan tartunnan alaraajaleikkauksen jälkeen. Tartunta oli todennäköisesti tullut puudutuspiston yhteydessä.

– Se on äärimmäisen harvinaista, mutta ilmeisesti on tapahtunut niin, että joku on aivastanut ja siinä on bakteereja päässyt alueelle, minne niiden ei pitäisi päästä, sanoo aluehallintoylilääkäri Seppo Miilunpalo Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta.

Toimenpide tapahtui Dextra Koskisairaalassa elokuun lopulla. Potilas oli päässyt leikkauksesta hyväkuntoisena, mutta illalla hänelle oli noussut kuume. Päivystykseen hakeuduttuaan hänet oli siirretty teho-osastolle. Potilas kuoli seuraavana päivänä.

Kyseessä ei ole Miilunpalon mukaan mikään "superbakteeri" vaan tavallinen suussa erittyvä bakteeri. Potilas oli hänen mukaansa perusterve.

– Olen ymmärtänyt, että kyseessä oli niin sanotusti terve ihminen, lukuun ottamatta sitä syytä, jonka takia hän alaraajaleikkauksessa oli, Miilunpalo kertoo.

"En ole tällaisesta ennen kuullut"

Lupa- ja valvontavirasto Valviran ryhmäpäällikkö Markus Henriksson ei vahvista aluehallintovirastosta kerrottuja tietoja.

– Yleisellä tasolla voin sanoa, että kysymyksessä olevan tyyppinen tapahtuma on täysin epätyypillinen. En ole kuullut aikaisemmin tällaisesta.

Tämän kaltaista tapahtumaa ei ole Henrikssonin mukaan aikaisemmin ollut selvityksessä.

– Nyt on tapahtunut sellaista, mitä ei olisi saanut tapahtua. Ei edes sen tyyppistä epäilyä saisi syntyä. Selvitys on kesken, ja eri asioiden syy-yhteydet ovat vielä epäselviä.

Myös Dextra Koskisairaalan lääketieteellinen johtaja Teija Kulmala sanoo, että tapahtuma on äärimmäisen poikkeuksellinen.

– Kyseessä oli yksittäinen, yhden henkilön tekemä laiminlyönti, virhe. Se on todennäköisin syy tapahtumalle, Kulmala sanoo.

Kyseinen henkilö ei ole Koskisairaalassa enää töissä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.