Tampereen taposta poikansa kanssa vangitulla äidillä karu tausta: keskittyi aiemmin muumimukivarkauksiin – kaksikolla jo aiempi yhteinen rikostuomio

5:01
MTV Uutiset Live kävi Tampereella surmapaikalla, missä 16-vuotias nuori surmasi nelikymppisen miehen – näin silminnäkijät kommentoivat tapahtumia

Tampereen taposta poikansa kanssa vangitulla vuonna 1984 syntyneellä naisella on monenlaisia rötöksiä tilillään, selviää käräjäoikeuden tuomioista.

Nainen on muun muassa tuomittu huumausaineiden alaisena ajamisesta ja erilaisista omaisuusrikoksista. Hän on muun muassa jättänyt palauttamatta vuokraamiaan esineitä, kuten kameran, ilma-aseen ja lastenvaunut.

Erityisesti nainen on vuosien aikana keskittynyt muumiteemaisten astioiden kähveltämiseen. Muumiastioita nainen on pihistellyt useaan otteeseen eri ajankohtina astioita reilusti yhteensä yli kahden tuhannen euron arvosta. Suurin yksittäinen keikka koski yli 800 euron muumiastiaerän vientiä kaupasta ja niiden myyntiä eteenpäin.

Yöpyi hotellissa epärehellisin aikein

Astioiden lisäksi varkauden kohteeksi ovat päätyneet muun muassa riistakamerat, höyrypesuri ja porakone sekä sekalainen määrä alkoholia, elintarvikkeita ja tupakkatuotteita. Aina rötökset eivät olleet onnistuneet, sillä esimerkiksi yritys viedä noin 850 euron arvosta Chanel-merkkistä kosmetiikkaa ja Aalto-vaaseja päättyi kiinnijäämiseen.

Silkkojen varkauksien, kavallusten ja näpistysten lisäksi nainen tilillä on nettipetoksia olemattomista tuotteista ja huumeiksi luokiteltujen lääkkeiden hankintaa löydettyä Kela-korttia käyttämällä. Nainen on myös tuomittu muutaman yön yöpymisestä Hotelli Rantasipissä niin, että hänellä ei ollut aikomustakaan maksaa yöpymisestä, ravintolapalveluista ja minibaarista syntyneitä laskujaan.

Erään tuomion mukaan nainen oli luonnehtinut elämäänsä erään rötöstelyhetken aikana ”päihdepitoiseksi”. Lasten huoltajuutta koskevien asiakirjojen mukaan naisella oli ”vakavahkoja elämänhallinnan ongelmia”. Nainen on eronnut lastensa isästä, joka on ollut lasten huoltaja.

Aiemmin tuomittu yhdessä poikansa kanssa

Tampereen taposta epäillään lisäksi naisen 16-vuotiasta poikaa. Tällä on rikostaustaa ainakin siltä osin, että hän on 15-vuotiaana äitinsä kanssa varastanut eräästä asunnosta tavaraa, toisen henkilön kanssa murtautunut kirveellä huoltoasemalle varastaakseen olutta ja antanut viranomaisille vääriä henkilötietoja.

Tutkittu henkirikos tapahtui Tampereella viime lauantaina. Rikoksessa kuoli vuonna 1979 syntynyt mies ja loukkaantui 1977 syntynyt mies. Teosta epäilty poika ja nainen on vangittu. Poliisi on ollut vaitonainen tapahtumiin liittyen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja